Stiri

A terminat liceul ca sefa de promotie si la Bac a luat peste 9! Totusi, pana la 13 ani nu a fost nici macar o zi la scoala! Povestea Mariei, o tanara din Neamt, este impresionanta

Termenul de homeschooling (scoala facuta acasa) este unul nou la noi in tara, iar autoritatile nu au reusit inca sa-l si reglementeze. Ei bine, o eleva din Piatra Neamt a demonstrat ca se poate invata si acasa.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: C.L.


Maria Popescu are 19 ani si pana la 13 ani nu a fost la scoala (foto: Mesagerul de Neamt)icon photo
Maria Popescu are 19 ani si pana la 13 ani nu a fost la scoala (foto: Mesagerul de Neamt)
”Sunt Maria Popescu, sefa de promotie a Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamt si, pana la 13 ani, nu am fost nicio zi la scoala”, asa isi incepe tanara povestea.

Daca liceul l-a terminat cu nota 9,75, la bacalaureat a luat 9,13, dupa ce la matematica a obtinut 10 la examen.

Maria s-a nascut in Bucuresti, insa cand avea 4 ani, familia s-a mutat la Petru Voda, la manastirea care era pastorita atunci de parintele Iustin Parvu.

A terminat liceul ca sefa de promotie si la Bac a luat peste 9! Totusi, pana la 13 ani nu a fost nici macar o zi la scoala! Povestea Mariei, o tanara din Neamt, este impresionanta

Parintii nu au avut cum s-o inscrie la scoala, asa ca au invatat-o ei acasa, ambii avand facultate. Micuta a invatat de la ei sa citeasca, sa scrie, sa socoteasca

La 13 ani abia au dus-o la scoala. Era insa prea mare pentru clasele primare si oricum, prea invatata. A fost inscrisa in pogramul special “A doua sansa la educatie, prima sansa la formare profesionala”, unde i-au fost echivalati in scurt timp mai multi ani de scoala.

Citeste pe stirilekanald.ro cum a ajuns Maria sefa de promotie si ce facultate vrea sa urmeze


 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Cemal din "Dragoste si ura" o comite din nou!icon photo

Vedete

Cemal din "Dragoste si ura" o comite din nou!

Mare disperare in familia Gorecki, dupa ce Mavi a fost rapita. Cu totii o cauta pe sotia lui Ali, insa nimeni nu reuseste sa-i dea de urma.

Titlu secțiune