STIRILE
WOW
Actual
Prajitura Zi si Noapte! Cel mai bun desert pentru un inceput de saptamana delicios! Uite cum se prepara
Ingrediente Prajitura Zi si Noapte Blat: 5  oua, 120 gr faina, 30 gr cacao,  1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat. Crema: 3 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, 2 lingurite esenta de rom. Sirop de rom – 100 ml Decor: nuca de cocos macinata. Preparare Prajitura Zi si Noapte Albusurile se bat spuma cu zahar , separat intr-un bol mixam galbenusurile  cu sare , vanilie si apa. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate . Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30)  tapetata  cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit . Se lasa la copt cca 20 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet. Intr-o cratita punem   gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si  amestecam. Se pune cratita pe Baine-Marie, amestecand  din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur  si o lasam la racit.  Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta , esenta de rom si vanilie. Se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. In tava in care am compt blatul se adauga folie alimentara, stropim cu sirop apoi adaugam blatul. Se stropeste blatul cu restul de sirop apoi se adauga crema. Se intinde uniform, se trece furculita prin crema usor , astfel incat sa oferim prajiturii un decor . Se presara nuca de cocos si se introduce la rece pentru min 3 ore. Se scoate cu grija din tava si se portioneaza. Se serveste rece, se pastreaza la frigider maxim 24 ore. Sursa stire bucatarie-romaneasca.ro