Stiri

AICI a trait adevarata Hurrem, sotia sultanului Suleyman Magnificul! Haremul palatului arata ca o  inchisoare

Esti indragostit de serialul "Suleyman Magnificul" si abia astepti urmatoarele episoade, difuzate doar de Kanal D in fiecare zi de luni sau marti de la ora 20.00? Actorii, decorurile si intrigile au cucerit cu siguranta toti telespectatorii, dar v-ati intrebat vreodata cum arata locul unde au trait adevaratele personaje? De exemplu Hurrem, sotia celebrului Sultan.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Hurrem, interpretata de Meryem Uzerli, si Halit Ergenc, actorul care joaca rolul sultanului, pot fi vazuti in fiecare seara de luni si marti, de la ora 20.00 in serialul tau preferat "Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii"Roxelana, o tanara rapita de tatari si vanduta ca sclava la Constantinopol, a ajuns in cele din urma in haremul sultanului Suleyman Magnificul. Acesta s-a indragostit nebuneste de ea si a luat-o de sotie eliberand-o din sclavie. Sotiile, concubinele, mama sultanului si printii traiau intr-o aripa a palatului numita Harem.

In aceasta curte, care seamana mai degraba cu o puscarie, erau dormitoarele cadanelor. Intr-una dintre aceste incaperi a trait si Roxelana, cunoscuta drept Hurrem
Roxelana si-a trait viata in haremul Palatului Topkapi din Constantinopol, actualul Istanbul. Harem inseamna in limba araba "loc interzis".
Aceasta e intrarea in haremul Palatului Topkapi Aici nu erau doar cateva dormitoare, ci o adevarata institutie care cuprindea o ierarhie bine stabilita, haremul avand un mic spital, moschei, sau parcuri. Acest loc era accesibil catorva persoane.


Aceasta e sectiunea eunucilor, la intrarea in harem
De exemplu, la intrarea haremului din Topkapi era sectiunea eunucilor de culoare. Urmeaza doua holuri lungi, unul ducand spre dormitoarele sultanului si al mamei sale, altul spre dormitoarele concubinelor.
Acesta era dormitorul eunucilor care ocupau primul pavilion al haremului din Palatul Topkapi
Odata ajunse in harem concubinele invatau cultura islamica devenind musulmane. Unele dintre ele puteau ocupa functii administrative, iar altele ii erau oferite sultanului, tocmai pentru a asigura continuitatea dinastiei.
Aceasta e poarta principala a haremului de unde pornesc doua coridoare. Cel folosit exclusiv de sultan pentru a evita zona cadanelor si al doilea care duce catre dormitoarele acestora
Roxelana, cunoscuta drept Hurrem, s-a nascut in anul 1500. Din 1520 cand a fost rapita de tatari a trait la haremul din Topkapi pana cand a murit, in anul 1558, la varsta de 58 de ani, cu opt ani inaintea sotului, sultanul Suleyman Magnificul.
Asa arata coridorul care ajunge la dormitoarele cadanelor si sultanelorAstfel de desene ornau peretii haremuluiAsa arata semineul din dormitorul sultanului, din Palatul TopkapiAici se relaxa sultanul in compania sultaneiAici era amplasat baldachinul din dormitorul sultanuluiAceasta e una dintre curtile interioare ale haremului, din apropierea dormitorului sultanuluiAcesta e Palatul Topkapi, din Istanbul, o bijuterie din toate punctele de vedere. A fost resedinta sultanilor otomani, inclusiv a lui Suleyman Magnificul

Poze de senzatie! Simte-te ca un sultan si relaxeaza-te in luxosul hamam construit de Hurrem, sotia lui Suleyman!

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Imagini emotionante de la mormantul lui Aurelian Preda. Un calugar are grija de locul de veci al solistuluiicon photo

Vedete

Imagini emotionante de la mormantul lui Aurelian Preda. Un calugar are grija de locul de veci al solistului

Aurelian Preda a fost inmormantat la Manastirea Dervent. Locul este o oaza de verdeata si liniste.

Titlu secțiune