Vedete

Alexandru Papadopol, despre Florin Piersic: "El nu a facut mai nimic, din ’90 pana acum, in Romania. Nici film, nici teatru. Cu toate acestea insa, e considerat actorul-emblema!"

Alexandru Papadopol (38 de ani) sustinea ca Florin Piersic (77 de ani) nu a facut nimic notabil in teatru si film si ca acesta este considerat actorul-emblema al Romaniei doar pentru ca lumea il cunoaste de la televizor.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Matei Vaihan


Dupa ce a aparut in filmele “Marfa si banii” (2001) si “Occident” (2002), Alexandru Papadopol era considerat unul dintre cei mai promitatori tineri actori.

Intr-un interviu acordat in 2003, Papadopol dezvaluia ca nu si-a putut continua cariera decat intrand in televiziune: “Eu nu ma dezic de televiziune, consider ca a fost o sansa pentru mine. Am terminat facultatea ca student premiat si super-premiat…dar nu aveam nici un fel de promisiune din partea vreunui teatru. Prima oferta pe care am primit-o a fost de la Acasa. Nu mai aveam bani, parintii ma purtasera deja prin doua facultati, era penibil ca la 27 de ani sa mai stau pe banii lor. Am cazut de comun acord ca finantarea lor sa se incheie. Si eram in aer. In naivitatea mea, credeam ca la Gala absolventilor, unde am fost premiat drept cel mai bun actor, se vor bate pe mine directorii de teatre. Dar nu s-a intamplat nimic….Oferta de la Acasa a venit exact atunci cand aveam nevoie de ea”. Intrebat daca face lucruri marete in teatru si lucruri minore in televiziune, Papadopol a fost transant: “Incerc sa-mi fac peste tot treaba cat mai bine. Ma uit la actori, insa. La Florin Piersic, pe care l-am vazut recent pe un post de televiziune. El nu a facut mai nimic din ’90 pana acum, in Romania. Nici film, nici teatru. Cu toate acestea insa, e considerat actorul-emblema. Pina la urma, cota unui actor se masoara si in popularitate. Iar pe Florin Piersic, televiziunea e aceea care l-a consacrat… Un lucru e foarte clar, totusi. Daca faci numai televiziune nu inseamna ca esti actor, ramai la stadiul Tociu si Palade. Pana la urma, si Toma Caragiu a facut scheciuri, dar acestea au ramas, pentru ca in tot ce facea se simtea actorul din el”.

 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

WOW sau BAU-BAU? Iulia Albu, impresionată total de ţinuta Nicoletei Nucă: ”Îmi place ţinuta ei. Coafura e punctul forte!” icon video

Vedete

WOW sau BAU-BAU? Iulia Albu, impresionată total de ţinuta Nicoletei Nucă: ”Îmi place ţinuta ei. Coafura e punctul forte!”

Dacă e joi, Iulia Albu e la WOWbiz. Jurata de la ”Bravo, ai stil”, a venit în platoul emisiunii şi a comentat ţinutele vedetelor.

Titlu secțiune