Stiri

Babele si Sfinxul, motiv de disputa intre judetele Dambovita si Prahova

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.N.C.


Babele si Sfinxul, motiv de disputa intre judetele Dambovita si Prahovaicon photo
 
Sunt spectaculoase, invaluite de mister, iar frumusetea lor atrage anualmii de turisti din toata lumea! Babele si Sfinxul, simboluri naturale ale tarii noastre, sunt insa motiv de disputa in instanta.
 
Turisti din intreaga lume le viziteaza, fascinati de frumusetea lor, dar nimeni nu stie ale carui judet sunt. Sfinxul si Babele, simbolurile naturale ale Romaniei, au devenit marul discordiei intre autoritati.
 
Sfinxul si Babele se afla in Parcul National Bucegi, care are o suprafata de peste 32.000 hectare. Parcul se desfasoara pe teritoriul administrativ a 3 judete: Dambovita, Prahova si Brasov. Numai ca hotarele dintre judetele Dambovita si Prahova nu sunt stabilite cu exactitate - de aici si disputa oraselor Busteni si Moroieni pe celebrele simboluri.
 
 
Disputa dateaza de15 ani, insa singurul rapsuns clar in aceasta situatie o poate da doar guvernul romaniei prin legea impartirii teritoriale. Instantele nu a ucompetenta in acest caz.pana una alta autoritatile ar trebui sa fie atente pentru ca pamantul de sub sfinx a inceput sa o ia la vale iar aici s au creat adevarate cratere.
 
Babele si Sfinxul, motiv de disputa intre judetele Dambovita si Prahova
 
Viceprimar Busteni NAE SAVEL: „In momentul de fata este un dosar pe rolul de instante privind acest hotar pe limita dintre Dambovita si Prahova pe zona megalitilor.  Batalie nu exista, exista o neintelegere”.
 
Din disputa intre autoritati pentru stapanirea Sfinxului si a Babelor , nedumeriti sunt mai ales turistii.
 
In incheiere am sa va spun o gluma care inca circula printre muntomanii si cabanirii din Bucegi. Se spune ca aceasta ar fi linia imaginara a hotarului dintre cele doua judete asa se face ca te duci sa manaic in cabana babele, adica in judetul prahova si nevoile ti le faci in cladirea de vis a vis, in judetul dambovita.
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Madalina Ghenea, rol de tarancuta fatala intr-un film romantic. Premiera mondiala are loc vineri! 

icon video

Vedete

Madalina Ghenea, rol de tarancuta fatala intr-un film romantic. Premiera mondiala are loc vineri!

Madalina Ghenea da lovituta la nivel mondial cu rolul principal pe care il interpreteaza in “Smitten!”, o comedie romantica ce are la baza o poveste savuroasa.

Titlu secțiune