Vedete

Ce a spus singurul actor roman care l-a interpretat pe Regele Mihai despre regretatul monarh! “Mi-a fost frica"

Adrian Vilcu este actorul care l-a intruchipat pe Regele Mihai in filmul “Oglinda- Inceputul adevarului”, regizat in 1989 de celebru Sergiu Nicolaescu! Surprinzator, el a fost ales sa il joace pe monarh, in ciuda faptului ca se stabilise de un an in Germania si era vazut ca o persoana non-grata de comunisti!

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Lia Popescu


Ce a spus singurul actor roman care l-a interpretat pe Regele Mihai despre regretatul monarh! “Mi-a fost frica"icon photo

La varsta de 26 de ani, Adrian Vilcu aparea in hainele Regelui Mihai I intr-o pelicula cinematografica de mare succes! Actorul, care pana atunci avea o biografie importanta, cu roluri interpretata inca de la cinci ani, s-a pliat perfect pe personaj si, la vremea respectiva, asemanarea lui cu Majestatea Sa a fost comentata in fel si chip!

Distribuirea lui Vilcu in rolul regelui a surprins initial, intrucat actorul plecase de un an din tara, si parea ca nu mai este interesat de filmele romanesti!

“Eram in primul meu an in Germania. M-a sunat Nicolaescu: “Uite, fac acum un film, vii?”. I-am zis ca vin, nu l-am intrebat de bani, de nimic. Cand mi-a zis apoi ca s-a gandit la mine pentru rolul principal, Regele Mihai, mi-a cazut receptorul din mana. “Eu il stiu si de cand eram tanar, chiar semeni cu el, m-am gandit si cum sa-ti fac freza”, mi-a a spus regizorul. Si atunci am luat-o foarte in serios, mi s-a parut o sansa. Un an de zile s-a muncit la filmul asta. S-a muncit foarte mult, scenariul a fost bazat pe stenograme, s-a filmat chiar pe locurile unde se petrecusera evenimentele, la Palatul Regal, Peles, Cotroceni, sala in care s-a tinut procesul lui Antonescu, pe Stirbei Voda. Scena cu inchiderea Antonestilor in seif s-a reconstituit la Muzeul Colectiilor de Arta, pe Calea Victoriei, era ceva asemanator cu ce avea Palatul Regal in 1944. Tin minte ca s-au intrerupt filmarile pe timpul verii, pentru ca Nicolaescu avea si spectacolul de pregatit, la Bad Segeberg, ii trebuia si cam o luna si jumatate de repetitii. Plus ca eu aveam si acolo un rol”, a povestit in presa Adrian Vilcu, in urma cu cativa ani!

Actorul a marturisit insa ca a fost destul de dificil sa intre in pielea Regelui Mihai si, chiar i-a fost frica! (motivul incredibil pentru care Sergiu Nicolaescu a fost ani de zile suparat pe Regele Mihai)

“Usor n-a fost sa il interpretez, mai ales ca era vorba despre un personaj istoric de o asemenea statura, care era inca in viata. Dupa ce am primit scenariul, am avut curajul atunci sa-i scriu Regelui. Cu mare frica, recunosc. A fost de acord sa-i trimit textul, i l-am expediat la Versoix, dupa care m-a chemat la el. Si am stat un weekend acolo. A fost o experienta extraordinara. Majoritatea timpului am ascultat, evident. Era istoria vie. Acesta a fost unul dintre rolurile care m-a framantat foarte mult”, a conchis Vilcu in presa!
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Un site ortodox arunca bomba! “Nunta printului Harry cu Meghan Markle este nevalida”icon photo

Vedete

Un site ortodox arunca bomba! “Nunta printului Harry cu Meghan Markle este nevalida”

Considerata “nunta anului” cea a Printului Harry cu Meghan Markle a fost un eveniment grandios si emotionant. Un site ortodox sustine insa ca nunta religioasa nu este valida.

Titlu secțiune