Vedete

Cel mai negru Paste din Romania! In 1930, 116 copii au ars de vii in Vinerea Mare intr-o biserica din Costesti! Citeste povestea tulburatoare!

Pe 18 aprilie 1930, la Costesti (judetul Arges), 118 localnici - dintre care 116 copii - ardeau de vii, prinsi intr-un incendiu care a mistuit biserica de lemn din sat.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Matei Vaihan


Pe 18 aprilie 1930, in Vinerea Mare, biserica de lemn din Costesti (Arges), construita in secolul XVII, a ars ca o torta, incendiul fiind provocat de o lumanare care ar fi aprins niste flori uscate aflate in pod. Plina de copiii din sat, care au avut prioritate, biserica a devenit si mormantul celor mici, care n-au mai putut deschide usa, panica si imbulzeala create la declansarea incendiului ducand la blocarea singurei cai de acces in incinta. Asfixiati de fumul gros sau pur si simplu carbonizati, cei aflati in interior n-au avut nici o sansa! La inmormantarea celor disparuti in tragedie a participat si Regina Maria, foarte afectata de incident, dar si reprezentantii marilor ziare ale lumii, care au relatat pe mai multe pagini drama teribila prin care trecuse comunitatea din Costesti.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Adelina Pestritu socheaza din nou. Fanii au crezut ca nu vad bine. Uite ce a putut sa poarte sexy graviduta intr-o zi. FOTO!icon photo

Vedete

Adelina Pestritu socheaza din nou. Fanii au crezut ca nu vad bine. Uite ce a putut sa poarte sexy graviduta intr-o zi. FOTO!

Adelina Pestritu este o gravida pusa pe sotii. Vedeta are un simt al umorului de invidiat.

Titlu secțiune