WOW

Ceremonie macabra! Cum arata locul in care satenii isi dezgroapa mortii si ii imbraca in haine de petrecere

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.M.


Ceremonie macabra! Cum arata locul in care satenii isi dezgroapa mortii si ii imbraca in haine de petrecereicon photo
Comunitatea oamenilor din Toraja, Indonesia, un grup etnic de indigeni, au ajuns celebri in intreaga lume, gratie ritualului lor cel putin abstract.
Astfel, locuitorii din Toraja isi dezgroapa mortii in fiecare an, intr-o sarbatoare nemaivazuta.

Ceremonie macabra! Cum arata locul in care satenii isi dezgroapa mortii si ii imbraca in haine de petrecere

In timul ritualului, satenii merg la cimitir si scot la suprafata ramasitele celor dragi, pe care le curata si ii schimba de haine, iar apoi se plimba cu ele prin oras, ca la parada. Unele dintre cadavre primesc chiar si o tigara sau li se pune in fata ceea ce le-a placut in timpul vietii.
Dupa parada, exista si familii care aleg sa nu mai ingroape mortul si sa il pastreze in casa. Acestia se ocupa cu atentie de conservarea corpului lor si se comporta cu persoana decedata la fel ca si cum s-ar comporta cu un bolnav.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Raluca Badulescu, la "Bravo, ai stil! All Stars", satula de mimicile plangacioase ale Iulianei: “Ce inseamna "lesinatura" asta pe care ne-o prezinti?”icon photo

Vedete

Raluca Badulescu, la "Bravo, ai stil! All Stars", satula de mimicile plangacioase ale Iulianei: “Ce inseamna "lesinatura" asta pe care ne-o prezinti?”

Iuliana este concurenta care reuseste astazi, prin atitudinea pe care o manifesta in competitie, sa exaspereze juratii de la "Bravo, ai stil! All Stars"

Titlu secțiune