Stiri

COD PORTOCALIU de VISCOL! Care sunt judeţele în care se vor înregistra ninsori abundente şi intensificări ale vântului

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme rea pentru mai multe zone ale ţării, unde se vor înregistra precipitaţii însemnate cantitativ, predominant ninsori şi intensificări ale vântului

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: T.S.


COD PORTOCALIU de VISCOL! Care sunt judeţele în care se vor înregistra ninsori abundente şi intensificări ale vântuluiicon photo
Astfel, în intervalul 17 ianuarie, ora 14:00 – 18 ianuarie, ora 22:00,  în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.
     
De asemenea,  după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) şi în  prima parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitaţii mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.
    
În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) şi în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei şi pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.
Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp.
     
Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud, centru, est şi la munte, unde vor fi rafale de 50...70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele montane înalte, 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.
 
 În sudul, sud-estul şi centrul ţării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.
 
De asemenea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18 - 18 ianuarie, ora 20
vântul va sufla puternic şi se va înregistra viscol, dar şi zăpadă troienită în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură;
În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, viteza vântului la rafală va depăşi 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.
 
Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 01 - 18 ianuarie, ora 17, în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău se va semnala vânt puternic şi ninsori viscolite.
 
În judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi în zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75...85 km/h şi temporar va ninge viscolit.
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Otilia, Milla Jovovich pentru o zi, la “Bravo, ai stil! All Stars”! Reactia incredibila a lui Catalin Botezatuicon photo

Vedete

Otilia, Milla Jovovich pentru o zi, la “Bravo, ai stil! All Stars”! Reactia incredibila a lui Catalin Botezatu

Otilia capteaza atentia concurentelor, dar si a juratilor, astazi, la “Bravo, ai stil! All Stars” cu o tinuta indrazneata.

Titlu secțiune