Stiri

Crima de la metrou, varianta americana! Ucigasul a fost achitat si lasat in libertate! Newyorkezii sunt si acum terifiati cand coboara la metrou

Americanii au trait teroarea de la metrou, pe care romanii o experimenteaza azi, in urma cu exact 5 ani.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Radu Constantin


Crima de la metrou, varianta americana! Ucigasul a fost achitat si lasat in libertate! Newyorkezii sunt si acum terifiati cand coboara la metrouicon photo


Un caz asemenator cu cel petrecut marti seara la statia de metrou Dristor a avut loc pe 3 decembrie 2012 in New York, la o statie din Manhattan. Atunci, un barbat de culoare a impins in fata metroului un barbat cu origini asiatice si l-a privit nepasator cum este lovit de garnitura si ucis. Cazul a creat o adevarata isterie in Statele Unite si i-a facut pe americani sa le fie teama sa se apropie de marginea peronului, atunci cand trenul nu este in statie. Paradoxal, in iulie 2017, procesul atacatorului s-a incheiat cu achitarea acestuia, pe motiv ca a fost un act de auto-aparare.


Naeem Davis are acum 34 de ani, iar ultimii 5 ani i-a petrecut mai mult in arest. El a fost acuzat in decembrie 2012 ca l-a ucis pe Ki-Suck Han, un alt barbat de 58 de ani, dupa ce l-a impins in fata metroului. Davis, un refugiat din Sierra Leone, fara domiciliu stabil, a sustinut in instanta ca a avut o altercatie cu celalalt barbat, care se afla sub influenta alcoolului. El sustine ca Han l-a amenintat cu moartea si ca a pus de doua ori mana pe el.

Naeem Davis a mai declarat ca a actionat din instinct, impingandu-l pe Han pe linia de metrou, insa nu a putut sa explice de ce nu a incercat sa-l salveze si l-a privit nepasator cum moare. Ki-Sock Han a incercat cateva secunde bune sa se ridice pe peron, insa din cauza staturii mici si a starii de ebrietate, nu a reusit acest lucru. Un fotoreporter al publicatiei New York Post a surprins un instantaneu incredibil, cu Han care privea metroul venind in viteza catre el. Publicatia americana a titrat a doua zi pe prima pagina „Blestemat: Impins pe linia metroului, acest om urmeaza sa moara”.


Pe 17 iulie, la finalul unui proces care a durat 4 ani si jumatate, judecatorul Mark Dwyer de la Curtea Suprema de Justitie din Manhattan a pronuntat urmatoarele cuvinte: „Domnule Davis, esti liber sa pleci”. In acel moment, rudele asiaticului au izbucnit in plans, iar agresorul a iesit afara cu un zambet larg, fara sa-i vina sa creada ca a scapat si fara sa fie capabil sa ofere cateva fraze coerente jurnalistilor prezenti pe scarile institutiei. 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Cum arata sotul Alinei, frumoasa blonda care l-a vrajit pe Catalin Botezatu la “Bravo, ai stil! All Stars”icon photo

Vedete

Cum arata sotul Alinei, frumoasa blonda care l-a vrajit pe Catalin Botezatu la “Bravo, ai stil! All Stars”

Alina este una dintre cele 11 concurente de la “Bravo, ai stil! All Stars”. Frumoasa blonda a fost concurenta si in primul sezon al show-ului.

Titlu secțiune