Vedete

Dan Negru, mărturisire neaşteptată: ”A murit în anonimat...”

Dan Negru reuşeşte să facă senzaţie pe micile ecrane, însă matematica n-a fost punctul lui forte. Chiar dacă problemele i-au dat bătăi de cap în adolescenţă, acum el şi-a amintit de Grigore Gheba, autorul mai multor culegeri de matematică.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: T.S.


Dan Negru, mărturisire neaşteptată: ”A murit în anonimat...”

Astfel, el le-a dezvăluit prietenilor virtuali că l-a întâlnit în urmă cu mulţi ani şi că acesta s-a stins din viaţă în anonimat.

”L-am întâlnit o singură dată, avea peste 80 de ani şi nu mă ştia de la televizor. Când i-am spus că în adolescenţa mea cărţile lui mi-au făcut mari probleme,m-a privit plictisit. Breasla mea nu l-a luat deloc în seamă în timp ce trăia, nu l-am văzut la televizor, nu-mi amintesc vreun interviu cu el deşi era lucid, spumos şi plin de bancuri. A murit în 2004 în anonimat şi la înmormântare au fost vreo 30 de oameni şi niciun elev… Îi ţin minte privirea plictisită când i-am spus că problemele lui de matematică mi-au însoţit adolescenţa…Sunt în maşină şi ascult la un radio cum cineva povestea că rezolvă probleme de matematică dintr-o culegere Gheba. Grigore Gheba…”, a scris el pe contul personal de socializare.


Evident, mai mulţi dintre prietenii lui de pe Facebook au reacţionat imediat: ”Şi Petrică şi Gheba mi-au albit nopţile.”, ”O, da. Pentru pregătirea examenelor era obligatoriu să rezolvi culegerea Gheba”, au fost câteva dintre comentariile lăsate de fani.

Titlu secțiune

Titlu secțiune