Vedete

DEZVALUIRI | Florin Calinescu, afaceri de milioane cu generalii din Armata si SRI! Cine este cu adevarat noul jurat de la televizor, care face legea intr-un show de talente

Florin Calinescu, jurat la o emisiune de talente, a ajuns sa practice televiziunea din pasiune. Firmele pe care actorul le detine i-au adus in ultimii 15 ani venituri uriase.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Radu Constantin


DEZVALUIRI | Florin Calinescu, afaceri de milioane cu generalii din Armata si SRI! Cine este cu adevarat noul jurat de la televizor, care face legea intr-un show de talenteicon photo
Florin Calinescu, un actor cu talent in afaceriFlorin Calinescu a fost pana in 2013 actionar principal la compania PRO Optica SA, care fabrica aparatura militara. Incepand cu anul 2001, firma lui Calinescu a semnat contracte uriase cu structurile militarizate ale statului. Intre 2001 si 2008, Pro Optica a incasat de la Ministerul Apararii Nationale contracte de aproximativ 30 de milioane de euro, consiliat de un colonel al Armatei Romane, pe nume Marin Tanase, care ulterior a devenit si adminitrator al companiei.

Incepandu cu 2007, firma lui Calinescu incepe sa atraga tot mai multi bani.

In anul respectiv, Pro Optica prinde un contract cu Ministerul Apararii in valoare de 21 milioane lei pentru „aparate de ochire si de vedere pe timp de noapte), in 2008 – 23 milioane lei (aparatura optica si electro-optica), 2,8 milioane lei (aparate de ochire si vedere pe timp de noapte), 6,4 lei (mitraliere cal. 7,62 mm), 9,2 milioane lei (pusti semi-automate), 48 milioane lei (aparatura optica).

DEZVALUIRI | Florin Calinescu, afaceri de milioane cu generalii din Armata si SRI! Cine este cu adevarat noul jurat de la televizor, care face legea intr-un show de talente
Tanti Florica e prietena cu generalii

Ulterior, clientii incep sa vina pe banda rulanta: Politia de Frontiera – peste 17 milioane lei, Ministerul Finantelor Publice 1,4 milioane lei, Institutul de Tehnologii Avansate al SRI – peste 300.000 lei, Politia Romana – 163.000 lei, Politia Judeteana Ilfov – 81.000 lei si Jandarmeria Romana – 63.000 lei.

Din 2013, Calinescu se retrage din afacere insa ramane cu o alta firma, cu sediul in acelasi birou: Pro Optica Service&Components, cu un domeniu declarat „fabricarea de instrumente optice si echipamente fotografice” si o firma de software – Rovsol – furnizor pentru piata de aparare si securitate.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Un specialist a analizat pagina de Facebook a criminalei de la metrou:”Are 234 de prieteni barbati, tineri pana in 20 de ani - interesati de fashion si "look" sau barbati in varsta de peste 50 de ani!"icon photo

Vedete

Un specialist a analizat pagina de Facebook a criminalei de la metrou:”Are 234 de prieteni barbati, tineri pana in 20 de ani - interesati de fashion si "look" sau barbati in varsta de peste 50 de ani!"

Desi au trecut trei zile de la producerea crimei odioase de la metrou, in urma careia o tanara de 25 de ani si-a pierdut viata, ecourile atacului se mai aud inca.

Titlu secțiune