Stiri

Doua trenuri cu pasageri s-au ciocnit frontal in Alexandria. 49 de oameni au murit

Autoritatile egiptene au revizuit bilantul la 49 de morti, dupa ce doua trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal in urma cu o zi in localitatea Alexandria, situata pe malul Marii Mediterane.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A. B.


Doua trenuri cu pasageri s-au ciocnit frontal in Alexandria. 49 de oameni au murit
De asemenea, peste 120 de persoane au fost ranite in urma accidentului feroviar, potrivit datelor transmise de ministerul Sanatatii.
 
Anterior, autoritatile egiptene au anuntat ca 36 de persoane şi-au pierdut viata in tragedia din Alexandria.
 
Tragedia feroviara a avut loc vineri in jurul orei locale 14.15 (15.15 ora Romaniei) in apropierea garii din suburbia Khorshid, situata pe drumul dinspre Alexandria şi Cairo, potrivit stirilekanald.ro.
Ciocnirea celor doua trenuri de pasageri a dus la deraierea locomotivei unui tren şi a doua vagoane in apropiere de Alexandria.
 
O sursa din randurile fortelor de securitate a precizat ca tragedia feroviara a avut loc din cauza unei erori la schimbarea caii ferate, care a permis ca cele doua trenuri sa circule pe aceeaşi line şi in directii opuse.
 
De asemenea, procurorii egipteni au lansat o ancheta urgenta in urma ciocnirii frontale a celor doua trenuri de pasageri care circulau dinspre Cairo şi spre Port Said.
 
Ministrul Transporturilor a suspendat mai multi oficiali feroviari in urma tragediei, care a avut loc cu o luna inainte de sarbatoarea musulmana Eid al-Adha.
 
”Trenul in care calatoream mergea foarte repede. Am ajuns pe podea. Atunci cand am ieşit, am descoperit patru vagoane distruse şi foarte multi oameni intinşi pe pamant”, a declarat pasagerul Moumen Youssef.
 
In 2012, 50 de persoane, in principal copii, au murit dupa ce un tren a intrat intr-un autobuz şcolar din Cairo.
 
Cea mai mare tragedie feroviara din istoria recenta a avut loc in 2002, atunci cand 360 de persoane şi-au pierdut viata dupa ce un tren a fost cuprins de flacari in sudul Egiptului.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Va mai amintiti de “agresorul cu ac” din tramvaiul 41? Crima de la metrou a creat acum o isterie asemanatoare printre calatori! Ce s-a intamplat cu barbatul?icon photo

Stiri

Va mai amintiti de “agresorul cu ac” din tramvaiul 41? Crima de la metrou a creat acum o isterie asemanatoare printre calatori! Ce s-a intamplat cu barbatul?

Crima de la metrou i-a panicat pe bucuresteni! Nu este prima data cand mijloacele de transport in comun devin periculoase din cauza unor persoane cu probleme.

Titlu secțiune