Sport

Fosta mare antrenoare de gimnastica Leana Sima a murit

Leana Sima s-a stins din viata marti miercuri, la varsta de 79 de ani.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email


Fosta mare antrenoare de gimnastica Leana Sima a muriticon photo
Fosta mare antrenoare s-a stins din viata ieri la ora 16:30 la Ploiesti, oras care i-a oferit titul de "cetatean de onoare" in anul 1997.Trupul acesteia va fi depus la Capela Constantin si Elena din Ploiesti, iar inmormantarea va avea loc sambata, ne-a declarat stranepoata acesteia, Andra Mihalaleche.

Leana Sima s-a nascut pe 10 aprilie 1937 si avea sa marcheze destinul gimansticii ploiestene. Practic, de numele antrenoarei Leana Sima se leaga istoria clubului Petrolul, aceasta fiind coordonatoarea sectiei inca de la un an de la infiintarea gruparii ploiestene, in 1959, retragandu-se din activitatea de sportiva cu un an inainte, scrie Ziarul Prahova.
Fosta mare antrenoare de gimnastica Leana Sima a murit


Timp de 46 de ani, aceasta a pregatit cu succes in sala clubului generatii de gimnaste care si-au adaugat numele pe lista medaliatelor la cele mai importante competitii din lume. Printre elevele sale cele mai de seama se numara fostele gimnaste: Elisabeta Turcu, medaliata cu aur la sarituri la Mondialele de la Moscova, din 1969, si prezenta in echipa Romaniei la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, Mariana Constantin, componenta a formatiei tricolore care si-a adjudecat medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Celestina Popa, medaliata cu argint olimpic in concursul pe echipe din 1988, de la Seul, Gabriela Gheorghe, precum si, mai nou, Corina Ungureanu, dubla campioana mondiala cu echipa Romaniei (1997 – Lausanne si 1999 – Tianjin) si campioana europeana la sol si cu formatia tricolora, in 1998 (Sankt Peterburg).

De asemenea, Leana Sima a colaborat cu Octavian Bellu atat la clubul petrolist, cat si la echipa nationala a Romaniei, cei doi facand parte din colectivul tehnic de la editia din 1992 a Jocurilor Olimpice, la care Lavinia Milosovici a castigat doua medalii de aur (sarituri, sol) si una de bronz (individual compus), Cristina Bontas a obtinut medalia de bronz la sol, iar reprezentativa tricolora a fost vicecampioana in concursul pe echipe, relateaza Ziarul Prahova.

(sursa: stirilekanald.ro)

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Adevarata fata a Andei Adam. Asa arata indragita vedeta nemachiata.icon photo

Vedete

Adevarata fata a Andei Adam. Asa arata indragita vedeta nemachiata.

Anda Adam arata mai bine ca niciodata. Frumoasa blonda este foarte fericita, implinita si, in plus, a gasit un tratament facial care ii face tenul sa arate ca unul de bebelus.

Titlu secțiune