Actual

Un bandit roman calare pe bicicleta a ingrozit America! A jefuit cu pistolul opt banci din Seattle, iar banii ii toca la jocuri de noroc!

Romanul Cristian Babalai, de 29 de ani, din Seattle (statul Washington), fiul unui pastor penticostal, este autorul a opt jafuri armate asupra unor banci americane. Prins dupa 5 luni de FBI, Babalai este judecat acum in SUA, iar cautiunea a fost stabilita la doua milioane de dolari!
STIRILE
WOW
Publicat Miercuri, 21 Noiembrie 2012 23:54

Rezident intr-o suburbie a orasului Seattle, Cristian Babalai a reusit performanta ca, intre 2 mai si 12 septembrie anul curent, sa jefuiasca opt banci, folosind un mijloc de transport mai putin obisnuit, bicicleta! Conform presei americane, dar si a site-ului rousa.blogspot.ro, modul de operare al tanarului originar din Oradea era urmatorul: ajungea cu bicicleta in fata bancii, intra cu o cagula pusa pe fata, ameninta casierii cu un pistol, lua banii si fugea apoi, tot cu bicicleta, dar se oprea cateva strazi mai incolo, unde schimba bicicleta cu masina personala, care il astepta! Metoda sa de "lucru" a fost supranumita "Tour de Banks", trimitere la cel mai cunoscut tur ciclist din lume, Tour de France.

Prins pana la urma de FBI, Babalai este acum in arest si este judecat de tribunalul din King County, cautiunea fiind fixata la fabuloasa suma de 2 milioane de dolari. Norocul anchetatorilor a fost unul urias, banditul roman picand in plasa dupa ce o camera stradala a surprins exact momentul in care un barbat punea in portbagajul unui Mercedes o bicicleta!

Presa de peste Ocean sustine ca romanul a furat de la penultima banca 40.000 de dolari, iar de la ultima, Monroe Washington Bank, 77.000 de dolari, totalul sumei furate in cele opt jafuri ajungand la cateva sute de mii de dolari. In instanta, la prima infatisare, s-a dovedit ca Babalai cheltuia banii pe jocuri de noroc, dar si sa-si plateasca angajatii unui azil de batrani, al carui proprietar era, impreuna cu sotia sa! La declansarea cercetarilor, azilul a fost inchis, acasa la Babalai gasindu-se si pistolul cu care acesta ameninta casierele.

Presa locala aminteste ca banditul cu bicicleta este baiatul pastorului penticostal Gheorghe Babalai si ginerele unui alt pastor, Pavel Duma. Pentru faptele sale, Cristian Babalai risca cel putin 15 ani de inchisoare.

print
Tanarul din Caracal care a murit aparandu-si cel mai bun prieten putea fi salvat, sustine un martor! Barbatul face dezvaluiri socante
Tanarul din Caracal care a murit aparandu-si cel mai bun prieten putea fi salvat, sustine un martor! Barbatul face dezvaluiri socante
X