Stiri

IATA finalul lui "Suleyman Magnificul"! Vezi istoria celui mai iubit sultan otoman

In vremea cand a domnit peste Imperiul Otoman, a fost considerat cel mai mare lider al lumii, atat de catre musulmani, cat si de crestini. Serialul tau preferat "Suleyman Magnificul" respecta in cele mai mici detalii viata ilustrului personaj istoric. Finalul productiei de televiziune nu este cunoscut, dar noi iti prezentam principalele informatii biografice ale celui mai iubit sultan si iti aratam locul unde isi dorm somnul de veci personajele reale din serial.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Aceasta e distributia serialului "Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii", ce poate fi vazut in fiecare zi de luni si marti, de la ora 20.00, la Kanal D. In centru este Halit Ergenc, actorul care interpreteaza rolul sultanului. In rosu, ultima din partea dreapta a imaginii, este Hurrem, interpretata de Meryem Uzerli

Aceasta e Moscheea Suleiman, cea mai mare din Istanbul si un important obiectiv turistic al orasului

Super-productia de televiziune "Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii" e difuzat de Kanal  D, in fiecare zi de luni si marti, de la ora 20.00. Serialul reda in detaliu viata marelui sultan si a celor care l-au inconjurat.

Pictura il infatiseaza pe Suleiman in timpul unei campanii militareSuleiman a fost stralucitor strateg militar, un politician desavarsit, precum si un mare patron si ocrotitor al artelor. El este sultanul care a condus Imperiul Otoman la apogeul sau, si a lasat o uriasa si complexa mostenire cultural- istorica nu doar civilizatiei musulmane, ci si intregii omeniri, noteaza portalul descopera.ro S-a ridicat cu adevarat la inaltimea renumelui sau. A fost Magnific.

Tatal sau a fost sultanul Selim I, iar mama sa a fost Valide Aise Hafsa Sultan. Copilul a beneficiat de educatia si instruirea tipica pentru un viitor conducator al unuia dintre cele mai mari si mai influente imperii ale vremii. Calitatile sale native, dublate de educatia de exceptie au facut ca tanarul Soliman sa fie numit guvernator al provinciilor Kaffa si Sarukhan, pe cand avea doar saptesprezece ani.Acest basorelief cu portretul lui Suleiman Magnificul se gaseste in Camera Reprezentantilor din SUACand tatal sau, sultanul Selim I s-a stins din viata in anul 1520, Soliman i-a succedat fara incidente la tron. A intrat cu fast in Constantinopole pentru a deveni al zecelea sultan otoman, si fara indoiala cel mai grandios din istoria acestui imperiu.Conform unor istorici, Soliman a fost fascinat de viata si personalitatea lui Alexandru Macedon, pe care l-a admirat si a cautat sa-i semene. Pentru implinirea acestui vis, Soliman nu s-a dat in laturi de la campanii militare concomitente pe trei continente, in Europa, Asia si Africa.
La apogeul imperiului sau, Soliman a insituit personal mari schimbari legislative care au vizat societatea, educatia, sistemul taxelor si impozitelor si legislatia penala. Legile sale canonice (Kanunul lui Soliman) au stabilit forma dupa care va fi condus Imperiul Otoman, timp de sute de ani de la moartea sa, arata, in material amplu portalul descopera.ro

Asa arata adevarata Hurrem, sotia marelui sultanSi in plan sentimental, Soliman a fost un reformator. Indragostit de celebra sclava ruteana Roxelana, cea care avea sa devina Hurrem Sultan, Soliman s-a rupt de traditia otomana si s-a insurat cu o cadana din harem de care a fost indragostit toata viata, si pe care a sustinut-o pana cand, spre sfarsitul vietii sale, ea devenise adevarata stapana a uriasului imperiu. In afara campaniilor si invaziilor, Suleyman s-a remarcat ca un actor major in jocurile politice din Europa. A dus de fapt o politica agresiva care viza dezmembrarea Europei. Ambitiosul si temutul sultan dorea sa destabilizeze nu doar puternica si influenta Biserica Romano-Catolica, dar si Sfantul Imperiu Roman de Neam German. Cand crestinatatea apuseana s-a divizat in catolici si protestanti, Suleyman a mers pana intr-acolo incat a sprijinit cu bani statele protestante pentru a se asigura astfel ca Europa va ramane divizata si instabil politica, deci vulnerabila invaziilor otomane. Unii istorici insista ca protestantismul nu ar fi avut succesul sau istoric de atunci fara suportul financiar al Inaltei Porti.

Una dintre ambitiile ale acestui mare personaj polivalent a fost aceea de a face din Istanbul centrul culturii si civilizatiei islamice. A finantat proiecte ambitioase si grandioase concretizate in poduri, moschei si palate care rivalizau cu cele mai importante cladiri din acele timpuri, conform descopera.ro
In acest mausoleu din interiorul Moscheii Suleiman isi doarme somnul de veci maretul sultan otoman
Suleyman a murit la inceputul lunii septembrie in 1566, la 71 de ani. Sultanul era bolnav, dar nu a renuntat sa isi insoteasca armata inaintea unei batalii importante, in Ungaria. Statea mai mult in cortul sau de campanie si incaleca, ajutat, doar cand trecea prinorase importante. Chiara inaintea bataliei de la Szigetvar, Suleyman murit, in cortul sau, generalii sai tinand informatia secreta pentru a nu demoraliza soldatii. Il imbracasera si il tineau la usa cortului pentru in timp ce acestia il aclamau.
Cel mai mare sicriu este cel in care isi doarme somnul de veci chiar Suleiman. Restul sunt ale copiilor acestuiaPana la urma, pentru a incuraja ostenii, generalii au imbracat in hainele sultanului un apropiat care semana foarte bine cu acesta. Sotia sa, Hurrem a murise cu opt ani mai devreme, la 15 aprilie 1558, la varsta de 52 de ani. Fiul lor a fost mostenitorul tronului, insa Imperiul a cunoscut din acel moment un declin pronuntat.
Suleyman si Hurrem isi dorm somnul de veci in doua cripte separate din incinta Moscheii Suleyman, cea mai mare din Istanbul si unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din oras.

In acest loc isi doarme somnul de veci Hurrem, sotia sultanului Suleiman Magnificul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Citeste si...

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Un site ortodox arunca bomba! “Nunta printului Harry cu Meghan Markle este nevalida”icon photo

Vedete

Un site ortodox arunca bomba! “Nunta printului Harry cu Meghan Markle este nevalida”

Considerata “nunta anului” cea a Printului Harry cu Meghan Markle a fost un eveniment grandios si emotionant. Un site ortodox sustine insa ca nunta religioasa nu este valida.

Titlu secțiune