Stiri

In aceasta seara, la Stirile Kanal D, de la ora 19, noi marturii despre drama celor 33 de muncitori romani salvati de Christian Sabbagh si echipa lui din iadul din Libia: "Ne-am nascut a doua oara!"

Operatiunea de readucere acasa a celor 33 de muncitori romani salvati din iadul din Libia, realizata de Christian Sabbagh si echipa Kanal D, va dezvaluie astazi noi marturii ale celor implicati.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email


"Ne-am nascut a doua oara!", spun toti romanii readusi acasa din Libia dupa interventia salvatoare a lui Christian Sabbagh si a echipei Kanal D, care au reusit sa aduca din nou speranta si dreptul la o viata mai buna pentru 33 de muncitori sechestrati in "santierul groazei". Conditiile inumane de lucru, dar si gandul ca acasa cei dragi nu stiau mai nimic despre soarta lor, i-au determinat pe cei 33 de romani sa-i multumeasca emotionati, cu lacrimi in ochi, vedetei Kanal D, pentru demersul jurnalistic facut si pentru faptul ca au ajuns din nou acasa, teferi si nevatamati, in mijlocul familiilor greu incercate.

Vineri 1 noiembrie. Avionul dinspre Istanbul a aterizat cu un sfert de ora mai devreme fata de ora anuntata pe orarul de zbor. In aceasta cursa s-au aflat si 7  muncitori care au revenit acasa, dupa 11 luni de chin si groaza traite in Libia. Sunt ultimii romani, dintr-un lot de 33 , salvati de Christian Sabbagh, prezentatorul stirilor Kanal D, care a negociat personal, in Libia, rascumpararea compatriotilor nostri.

In aceasta seara, la Stirile Kanal D, de la ora 19, noi marturii despre drama celor 33 de muncitori romani salvati de Christian Sabbagh si echipa lui din iadul din Libia: "Ne-am nascut a doua oara!"icon photo
Usile de la terminalul sosiri se deschid,  iar cei 7 romani, salvati din Libia de Christian Sabbagh isi fac aparitia in aerogara. Chiar daca se vede ca sunt foarte obositi, in privirile lor se poate citi totusi fericirea ca au revenit acasa, iar cosmarul celor 11 luni de groaza din Libia a luat sfarsit. Marian Dinu ( 56 de ani), a carui sotie a avut ideea inspirata de a veni la Kanal D si a-i cere ajutorul lui Christian Sabbagh, a povestit cum a decurs acest calvar. “Eu, impreuna cu baiatul meu, am plecat la munca, in Libia, in Tripoli, din dorinta de a-i oferi familiei un trai mai bun. Cand am ajuns acolo, am fost tinuti trei zile intr-o camera. Nu aveam un contract incheiat, am mers doar pe niste promisiuni. Cel cu care noi tineam legatura acolo, ne-a spus ca nu trebuie sa spunem ca suntem romani sau ca venim din Bucuresti. A fost un prim semnal de alarma! Apoi, in timp, a facut tot posibilul ca nimeni sa nu mai stie nimic de noi. Dupa prima luna si jumatate de munca am primit banii, iar acasa am reusit sa vorbesc cu cei din familie.  Nu mai spun ca din banii primiti, ne-au oprit jumatate, pe motiv ca am avea datorii la ei. Dupa aceea a inceput calvarul. Am lucrat fara a mai primi vreun ban. Ajunsesem in situatia in care trebuia sa cautam prin gunoaie sau sa impartim intre noi cateva cuburi de branza topita si cateva paini pentru a putea supravietui. A fost cumplit. Eram ca mai rau decat cersetorii. Cu sotia vorbeam prin sms-uri, pe care le puteam da foarte rar cu ajutorul unur binevoitori. Ea a fost cea care a ajuns la Kanal D, la domnul Christian Sabbagh, povestindu-i ce se intampla cu noi acolo. Sa-i dea Dumnezeu sanatate ca datorita dansului am venit cu totii acasa. Fara ajutorul domnului Sabbagh nu stiu ce s-ar fi intamplat cu noi si daca am fi mai apucat sa vorbim astazi, aici”, si-a incheiat istorisirea Marian Dinu. In fata aeroportului cei sapte romani scapati de acest cosmar au recurs la un gest emotionant, spontan, ridicandu-l pe Christian Sabbagh in brate, in semn de multumire pentru intreaga lui actiune dusa la bun sfarsit!
In aceasta seara, la Stirile Kanal D, de la ora 19, noi marturii despre drama celor 33 de muncitori romani salvati de Christian Sabbagh si echipa lui din iadul din Libia: "Ne-am nascut a doua oara!"
Urmareste astazi, de la ora 19, la Stirile Kanal D, un reportaj tulburator despre sfarsitul dramei traite de 33 de muncitori romani sechestrati in Libia si readusi acasa dupa interventia lui Christian Sabbagh si a echipei sale.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune