Stiri

Incredibil! Cati bani intra lunar in casa familiei Iliescu! Fostul presedinte si sotia sa, pensionari, au venituri de invidiat, circa 13.000 de lei pe luna Chiar si taierea pensiei cu 75%, asa cum vor revolutionarii, nu il va afecta prea tare

Zilele trecute, vestea ca ar putea ramane fara mai bine de jumatate de pensie ar fi trebuit sa-i dea fiori lui Ion Iliescu, insa veniturile sale nu ar fi micsorate prea mult nici daca propunerea revolutionarilor s-ar concretiza.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Ana Maria Petre


Incredibil! Cati bani intra lunar in casa familiei Iliescu! Fostul presedinte si sotia sa, pensionari, au venituri de invidiat, circa 13.000 de lei pe luna Chiar si taierea pensiei cu 75%, asa cum vor revolutionarii, nu il va afecta prea tareicon photo
Ion Iliescu, fostul presedinte al RomanieiDespre ce este vorba mai exact? La 26 de ani de la celebra proclamatie de la Timisoara, revolutionarii propun taierea pensiilor fostilor membri ai Securitatii si ai aparatului de conducere comunist cu 50 pana la 75%. Declaratia a fost facuta de fostul director al Institutului de Investigare a Crimelor Comuniste, Marius Oprea, membru al Societatii Timisoara, care a anuntat ca propune elaborarea unei legi prin care fostilor securisti si membri ai nomenclaturii comuniste să li se taie pensia, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Alexandru Visinescu. Printre cei vizati ar putea fi si fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

Veniturile lui Ion Iliescu sunt formate la ora actuala din pensie si din indemnizatia de fost sef de stat. Dupa anul 2010, cand pensiile au fost micsorate, venitul total al fostului presedinte a ajuns, conform calculelor realizate de presa economica, la peste 9.000 de lei pe luna. Avand in vedere ca indemnizatia de fost presedinte este de circa 5.700 de lei, conform legii, restul de pana la 9.000 de lei reprezinta pensia sa. De altfel si in declaratiile de avere publicate pe vremea in care era senator, pensia lui Ion Iliescu varia, in functie de majorarile sau scaderile guvernamentale, undeva la 3.300 de lei.

In plus, dupa intrarea in vigoare a legii pensiilor speciale pentru parlamentari, de la sfarsitul lunii ianuarie, Ion Iliescu isi mai adauga la venit inca 3.200 de lei pentru mandatele de senator.  Asta inseamna un venit lunar de peste 12.000 de lei.

Daca solicitarea revolutionarilor va fi luata in seama, pentru Ion Iliescu inseamna scaderea cu maximum 75% a pensiei, adica din cei 3.300 de lei, vor fi luati 2.400 de lei.

Incredibil! Cati bani intra lunar in casa familiei Iliescu! Fostul presedinte si sotia sa, pensionari, au venituri de invidiat, circa 13.000 de lei pe luna Chiar si taierea pensiei cu 75%, asa cum vor revolutionarii, nu il va afecta prea tare
Nina si Ion Iliescu

Sotia sa, Nina Iliescu, nu sta la fel de bine ca fostul presedinte. Potrivit ultimei declaratii de avere a lui Ion Iliescu din 2008, Nina avea o pensie anuala in valoare de 10.600 de lei.

Asta inseamna ca in casa familiei Iliescu intra luna peste 13.000 de lei.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Un specialist a analizat pagina de Facebook a criminalei de la metrou:”Are 234 de prieteni barbati, tineri pana in 20 de ani - interesati de fashion si "look" sau barbati in varsta de peste 50 de ani!"icon photo

Vedete

Un specialist a analizat pagina de Facebook a criminalei de la metrou:”Are 234 de prieteni barbati, tineri pana in 20 de ani - interesati de fashion si "look" sau barbati in varsta de peste 50 de ani!"

Desi au trecut trei zile de la producerea crimei odioase de la metrou, in urma careia o tanara de 25 de ani si-a pierdut viata, ecourile atacului se mai aud inca.

Titlu secțiune