Actual

Mesajul lui Claudiu Iordache, fost deputat si revolutionar de frunte, in amintirea prietenului Lorin Fortuna: "De ce te-ai grabit sa pleci dintre noi? Te-au gonit din viata televiziunile de la Bucuresti, care iti negau viata de luptator pentru libertate?"

Lorin Fortuna, membru marcant al Revolutiei de la Timisoara, din decembrie 1989, a murit pe 24 noiembrie 2016.
STIRILE
WOW
TOP
WOW
  • Citite
  • Comentate
Publicat 20 apr 2017

Lorin Fortuna si Claudiu Iordache Pe 20 decembrie 1989, Lorin Fortuna a infiintat in ilegalitate, la Timisoara, Frontul Democratic Roman, devenind apoi chiar presedintele Consiliului Judetean Timis. Dupa scurta perioada in care a activat ca politician, Fortuna a migrat spre lumea ezoterica, intitulandu-se ani multi "Combatantul Ezoteric Lorin Fortuna Complet si Corect Definit", care considera ca lumea este impartita in mai multe civilizatii virtuale. Pe 25 noiembrie anul trecut, insa, Fortuna a murit ca urmare a unor complicatii, medicii diagnosticandu-l cu ulcer perforat.

In amintirea lui, Claudiu Iordache, si el fost lider al revolutionarilor de la Timisoara, ulterior deputat FSN si scriitor, a postat un mesaj emotionant: "A fost liderul Revoluţiei de la Timişoara! Şi este suficient pentru ca istoria românilor să-şi amintească de numele lui! Mă dor cuvintele pe care le scriu! Mă dor amintirile! Mă doare trecutul pe care l-am înfruntat împreună! Mă va durea absenţa lui Lorin Fortuna! Lorin, de ce te-ai grăbit să pleci dintre noi? Te-au gonit din viaţă televiziunile de la Bucureşti, care îţi negau viaţa de luptător pentru libertate? Te-a gonit din viaţă România de astăzi, indiferentă şi parvenită?

Te-a gonit din viaţă prezentul decăzut al trecutului tău de glorii apuse? Ţi-ai grăbit moartea din dezgust, asemenea lui Călin Nemeş? Dar nu ai murit şi nu vei muri pentru mine şi pentru camarazii tăi! Respectul şi dragostea noastră te vor urma, gândindu-ne la tine şi la faptele tale! Fratele nostru, aşa a fost să fie! Să pleci printre primii din mijlocul nostru, parcă pentru a ne arăta drumul spre veşnicie! Odată ajuns acolo, în lumea celor drepţi, Dumnezeu să te aibă în grija Sa!", a scris Claudiu Iordache, inca foarte afectat de disparitia camaradului sau. 

print
Stiripesurse.ro
Tot mai multi romani se plang de invazia gandacilor mirositori. Mare atentie! Insectele nu sunt deloc inofensive
Tot mai multi romani se plang de invazia gandacilor mirositori. Mare atentie! Insectele nu sunt deloc inofensive
X