Stiri

Mormantul profesorului de actorie al Stelei Popescu si al lui Marin Moraru este lasat de izbeliste! Vezi cum arata locul de veci de la Bellu al artistului Pop - Martian FOTO

A. Pop-Martian a fost profesorul multor nume mari de pe scena autohtona de teatru si film.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Petru Luca


Mormantul profesorului de actorie al Stelei Popescu si al lui Marin Moraru este lasat de izbeliste! Vezi cum arata locul de veci de la Bellu al artistului Pop - Martian FOTO  icon photo

Mai degraba necunoscut publicului larg, A. Pop - Martian (1897 - 1969) a fost un actor si un scriitor care s-a remarcat prin faptul ca a fost profesorul - la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie - al unor nume mari din bransa, cum ar fi Stela Popescu, Rodica Popescu-Bitanescu, Marin Moraru sau Gheorghe Dinica.

Actor la Teatrul National din Craiova, dar si la Nationalul bucurestean, Pop - Martian (Atanasie Popescu pe numele real) a fost si scriitor, dar si un traducator remarcabil. Mormantul artistului emerit Pop - Martian este amplasat pe Aleea Actorilor din cimitirul Bellu, nu departe de locurile de veci ale lui Marin Moraru sau Gheorghe Dinica. Din pacate, locul de veci al acestuia, marcat doar de o placa de marmura, este lasat de izbeliste, fiind inundat la prima ploaie mai serioasa!  

 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Ce mai face Marius Gavrila! Unde a disparut celebrul organizator de evenimente?icon photo

Vedete

Ce mai face Marius Gavrila! Unde a disparut celebrul organizator de evenimente?

Marius Gavrila a cam disparut din lumina reflectoarelor si multi fani de-ai lui sunt curiosi sa afle ce mai face celebrul organizator de evenimente.

Titlu secțiune