Actual

Ne-au luat-o papilele gustative razna! Prajitura asta e delicioasa si se face repede - Stii ce e crema portocalie de deasupra?

STIRILE
WOW
Publicat Vineri, 25 Martie 2016 10:39

Ingrediente

Blat:
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
100 ml ulei
1 plic praf de copt
un praf de sare

Crema:
500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
200 g unt 82% grasime
200 g zahar pudra
o fiola esenta de vanilie

Glazura:
2 plicuri budinca de vanilie
800 ml suc Fanta (am folosit Santal de portocale)
5 linguri zahar

Mod de preparare:
Blat: Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile cu zaharul( 1-2 minute) apoi adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Batem albusurile spuma cu sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu.
Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit

Crema: Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare.
Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura: O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi. Pofta buna!

Sursa: reteteculinare.ro

print
Cercetatorii din Buzau au creat rosia banana. Iata cum arata si cand o vom gasi pe tarabele din piete
Cercetatorii din Buzau au creat rosia banana. Iata cum arata si cand o vom gasi pe tarabele din piete
X