Biz

Oana Pellea dezvaluie extraordinara poveste de dragoste a parintilor sai: "Lui i s-a parut ceva incredibil. Cred si eu! Sa gasesti o gagica in copac, la 11:30 noaptea..."

Oana, fiica marelui actor Amza Pellea, a dezvaluit cum s-au indragostit parintii sai.
TOP
WOW
  • Citite
  • Comentate
Publicat 13 sep 2017

Pe 13 septembrie 1958, acum 59 de ani, actorul Amza Pellea s-a insurat cu Domnica Policrat, si ea viitoare actrita. Oana, fiica lor, a rememorat acum povestea de dragoste a parintilor sai. 

"Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Rautchi, cu Cozorici, la ştrand. Şi a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportiva, fusese şi campioana la gimnastica, la juniori....Şi Amza când a vazut-o a zis "Mama, ce frumuseţe!". Dar toată lumea i-a spus sa stea liniştit, ca nu era de nasul lui. Dar ce-a făcut la ştrand cu Domnica? S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care ştiau ca Amza nu invatase sa înoate. Era când pe fundul bazinului, când la suprafaţă, dar tot încerca sa-i vorbească Domnicai. Iar ea nu-l baga în seama”, a postat Oana Pellea. „După ce a scăpat cu viaţă din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeaşi seara, în parcul mare din Craiova. Mama s-a dus acasă şi nici nu-i trecea prin cap ca o sa vina la întâlnire. Dar cum e destinul! Cu zece minute mai înainte de ora fixata de Amza, Domnica s-a îmbrăcat şi a plecat în parc. Şi dusa a fost! Pana-n zori. Ca sa ajungă în parc, trebuia sa treaba prin cimitir. A sosit la locul stabilit şi a aşteptat. Trecea o jumătate de ora, mai trece o ora, şi încă una, iar Amza tot nu apare...”, a mai dezvaluit actrita. "Domnica era o puştoaica cuminte, nu întârziase niciodată acasă. Dar i-a fost frica sa treacă din nou prin cimitir, sa se întoarcă din nou la ai ei. Cum era geniala şi sportiva, a găsit soluţia, s-a suit într-un copac, la ora 11:30, pe alea parcului, foarte melancolic şi singuratic, cine-mi venea cu mâinile în buzunar? Amza! Care nu spera s-o mai găsească pe Domnica, aşa ca trecea pe artistic pe acolo, fluierând. Domnica nici nu ştia cum îl cheamă şi, din copac, i-a făcut:" Pas-Pas!". Lui i s-a părut ceva incredibil. Cred şi eu! Sa găseşti o gagica în copac, la 11:30 ( noaptea). A ajutat-o sa coboare şi i-a recitat din Minulescu "Şi ai sa mă uiţi, căci şi uitarea e scrisa-n legile omeneşti". Cu asta a cucerit-o. A pupat-o şi a dus-o acasă în zori”, a scris Oana. „Doamna şi domnul Policrat tremurau de groaza, ca fata lor nu se întorsese pana la unu noaptea. Iar Amza n-a fost erou ca le-a adus fata? N-a fost deloc erou, pentru ca în curte, i-a sărutat mana, tot artistic, iar Domnica s-a emoţionat îngrozitor, a uitat ca are de trecut un prag şi a căzut. S-a julit pe genunchi, si-a rupt rochia şi a intrat în casa plina de sânge, toată ciufulita şi disperata, plângând în hohote în fata familiei Policrat. Părinţii au întrebat-o ce i s-a întâmplat. Iar ea, în hohote, atât a spus "ha, ha, m-am in-dra-gos-tiiit". Ce întâlnire! Dar aşa a fost toată viaţa lor. Din tot ce ştiu eu, şi din filme, ei au trăit una dintre cele mai frumoase povesti de iubire. A fost mai mult decât o iubire: a fost şi o prietenie extraordinara! S-au căsătorit la Craiova, pe 13 septembrie 1958”, a incheiat Oana Pellea.

Amza Pellea a murit in 1983, in timp ce Domnica s-a stins 20 de ai mai tarziu, in 2003.


 

print
Stiripesurse.ro
Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea de Craciun si de Anul Nou
Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea de Craciun si de Anul Nou
X