Actual

Prăjitura cu iaurt și frișcă, o minune a bucătăriei! O poti pregati pentru masa de Paste

STIRILE
WOW
Publicat Miercuri, 23 Martie 2016 11:53

INGREDIENTE

250 g pișcoturi
150 g almette cu smantana
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
500 g iaurt cu piersici
2 plicuri gelatina granule
700 g compot piersici
100 ml frisca

MOD DE PREPARARE

Tapetam o forma de chec cu folie alimentara.  Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot.
Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta devanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.
Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.
Rasturnam invers pe un platou.
Decor : piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.

Sursa: ampress.ro

print
Cercetatorii din Buzau au creat rosia banana. Iata cum arata si cand o vom gasi pe tarabele din piete
Cercetatorii din Buzau au creat rosia banana. Iata cum arata si cand o vom gasi pe tarabele din piete
X