Biz

Prajitura pe care Andra i-o da doar lui Maruta! Ii spune “Durerea” si foloseste la preparare ei ciocanul de batut snitele!

Prajitura preferata a lui Catalin Maruta se numeste “Durerea”, iar Andra a dezvaluit ca are reteta din Ardeal, de la mama ei.
Publicat Sâmbătă, 17 August 2013 14:07

Nascuta si crescuta la Campia Turzii, Andra a marturisit intr-un interviu pentru site-ul slabsaugras.ro ca “dulciurile mele preferate sunt prajiturile de casa facute in Ardeal, in special cele facute de mama mea”.

Rugata sa spuna care este reteta ce-i iese de fiecare data, Andra a dezvaluit: E prajitura preferata a lui Catalin, pe care mama mea m-a invatat sa o fac, prajitura Durerea”. Andra a dat si reteta prajiturii care-l da gata pe Maruta, la prepararea careia se foloseste, pentru zdrobirea zaharului si a nucilor, un ciocan de batut snitele: “10 albusuri se bat spuma cu 300 gr de zahar tos, 300 gr nuca prajita si macinata si 4 linguri rase de faina. Se coc 4 foi pe dosul tavii, bine unsa cu grasime (unt, ulei sau grasime).


Crema: 10 galbenusuri se amesteca pe aburi cu 300 g zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte caldut, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu 2 pachete de unt. Se pune crema intre foile de bezea si se unge si ultima foaie intr-un strat subtire.
Glazura: Se caramelizeaza 250 g de zahar in care se adauga 200 g de nuci bucati. Se intinde pe un dog (fund de lemn) si se zdrobeste cu un ciocan de batut snitele. Aceasta glazura se toarna peste ultima foaie pusa. Pofta buna!”

Fotograf Nunta, Fotografie, Imagemaker.ro
ALTE ARTICOLE WOW
  • Citite
  • Comentate
  • Biz
print