Biz

Prajitura pe care Andra i-o da doar lui Maruta! Ii spune “Durerea” si foloseste la preparare ei ciocanul de batut snitele!

Prajitura preferata a lui Catalin Maruta se numeste “Durerea”, iar Andra a dezvaluit ca are reteta din Ardeal, de la mama ei.
STIRILE
WOW
Publicat Sâmbătă, 17 August 2013 14:07

Nascuta si crescuta la Campia Turzii, Andra a marturisit intr-un interviu pentru site-ul slabsaugras.ro ca “dulciurile mele preferate sunt prajiturile de casa facute in Ardeal, in special cele facute de mama mea”.

Rugata sa spuna care este reteta ce-i iese de fiecare data, Andra a dezvaluit: E prajitura preferata a lui Catalin, pe care mama mea m-a invatat sa o fac, prajitura Durerea”. Andra a dat si reteta prajiturii care-l da gata pe Maruta, la prepararea careia se foloseste, pentru zdrobirea zaharului si a nucilor, un ciocan de batut snitele: “10 albusuri se bat spuma cu 300 gr de zahar tos, 300 gr nuca prajita si macinata si 4 linguri rase de faina. Se coc 4 foi pe dosul tavii, bine unsa cu grasime (unt, ulei sau grasime).


Crema: 10 galbenusuri se amesteca pe aburi cu 300 g zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte caldut, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu 2 pachete de unt. Se pune crema intre foile de bezea si se unge si ultima foaie intr-un strat subtire.
Glazura: Se caramelizeaza 250 g de zahar in care se adauga 200 g de nuci bucati. Se intinde pe un dog (fund de lemn) si se zdrobeste cu un ciocan de batut snitele. Aceasta glazura se toarna peste ultima foaie pusa. Pofta buna!”

print