Stiri

Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost depus in Holul de Onoare al Castelului Peles!

In ultima sa oprire la Peles, Regele Mihai a fost intampinat de Garda de Onoare formata din 60 de militari din cadrul Batalionului 21 Vanatori de munte Predeal. pe capacul sicriului a fost asezata coroana de otel facuta din turnul de la Plevna.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.N.C.


Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost depus in Holul de Onoare al Castelului Peles!
 
La capataiul regelui stau membrii familiei regale si la nici jumatate de ora de cand a fost depus au inceput sa vina personalitatile tarii. Primul a ajuns presedintele Klaus Iohannis, care a adus o coroana de trandafiri albi si a aprins o lumanare. La scurt timp, a ajuns presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu.
 
A urmat presedintele Camerei Deputatilor, Liviuu Dragnea. A stat cateva minute langa catafalc si s-a recules. Imediat dupa ei, a venit si premierul Mihai Tudose, insotit de ministrii. Toti au scris in cartea de condoleante. Din cand in cand Principesa Margareta insotita de sotul ei, ies din din castel pentru a multumi oamenilor care vin sa aduca un ultim omagiu Regelui Mihai.
 
 
In jurul orelor 18.00, cortegiul funerar a plecat spre Bucuresti. Va trece pe sub arcul de triumf la ora 20.00.
 
Cortegiul funerar se va opri in aceasta seara la Palatul regal de pe calea Victoriei. Aici sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai va fi depus in sala tronului. Cei care l-au iubit si vor sa spuna o rugaciune la capataiul Majestatii Sale o vor putea face pana sambata dimineata. Atunci, la Cataedrala Patriarhala se va oficia slujba de inmormantare. Imediat dupa slujba cortegiul funerar se va deplasa la gara Baneasa. Ultimul drum al regelui va fi facut cu trenul regal pana la Curtea de Arges.
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Ce mai face Marius Gavrila! Unde a disparut celebrul organizator de evenimente?icon photo

Vedete

Ce mai face Marius Gavrila! Unde a disparut celebrul organizator de evenimente?

Marius Gavrila a cam disparut din lumina reflectoarelor si multi fani de-ai lui sunt curiosi sa afle ce mai face celebrul organizator de evenimente.

Titlu secțiune