Stiri

Vine cutremurul cel mare in Romania? Anunturile seismologilor si ale prezicatorilor baga spaima in noi

In ultimii ani, Romania a fost ferita de un cutremur mare, desi unul in jur de 7 grade a fost prevestit, atat de specialisti cat si de prezicatori. Cum in urma cu doua nopti, trei seisme de peste trei grade au avut loc pe teritoriul tarii noastre, multi se intreaba daca nu cumva urmeaza un cutremur mare.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: C.L.


Vine cutremurul cel mare in Romania? Anunturile seismologilor si ale prezicatorilor baga spaima in noiicon photo
Un cutremur de 7 grade ce a avut loc in 1977 a dus la prabusirea a numeroase cladiri in Bucuresti
Vine cutremurul cel mare in Romania? Anunturile seismologilor si ale prezicatorilor baga spaima in noi
Conform INFP, trei cutremure s-au produs in urma cu doua nopti
Seismologul Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National de Fizica a Pamantului,  a declarat ca urmatorul mare cutremur care se va abate asupra Romaniei va avea efecte puternice in special in Moldova, dar si in Muntenia si Dobrogea, dar nu poata sa spuna cand va avea loc acesta. "Cutremure ca la 4 martie 1977 ar crea o dezordine formidabila. Oamenii nu sunt pregatiti in ciuda tuturor avertismentelor date in ultimii ani", spune profesorul Marmureanu.
Vine cutremurul cel mare in Romania? Anunturile seismologilor si ale prezicatorilor baga spaima in noi
Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al INFP

Seismologii sustin ca statistic analizele arata ca intr-un secol se produc doua cutremure de magnitudine mai mare de 7. Prin urmare specialistii in seismologie se asteapta ca in perioada urmatoare sa aiba loc un cutremur cu o magnitudine foarte mare si la noi in tara, chiar daca nu se stie exact momentul in care va avea loc.

Un cutremur devastator este descris si in profetiile parintelui Arsenie Boca. Acesta a prezis ca Bucurestiul va fi sters de pe harta Romaniei in urma unui cutremur mare. "Se va oua de doua ori", iar la a treia ouare, marele oras va fi sters de pe fata pamantului pentru pacatele lui, a prevestit Arsenie Boca. “Blocurile se vor transforma in cutii de chibrituri”, preciza duhovnicul. Si cum profetia a fost facuta inainte de nii ’40, parintele le spunea apropiatilor ca ei nu vor prinde acest eveniment pentru ca el se va petrece dupa moartea lor.


Si in randul parapsihologilor, ideea unui cutremur mare apare tot mai frecvent.

Vine cutremurul cel mare in Romania? Anunturile seismologilor si ale prezicatorilor baga spaima in noi
Maria Ghiorghiu spune ca prevede tragedii

Maria Ghiorghiu, femeia care sustine ca a prevazut incendiul de la Colectiv si atentatul terorist de la Paris, din toamna, a tot spus pana in urma cu cateva zile ca “visele” sale arata ca Romania va fi ferita de un cutremur devastator. Ei bine, acum prezicatoarea si-a schimbat opinia. "Daca anul trecut scriam ca in Romania nu va fi niciun cutremur devastator, iata dragilor, ca nu pot spune acelasi lucru si in acest an, 2016. Am ramas si eu uimita si mi-am cutremurat la propriu, la auzul acestor cuvinte, chiar acum, in aceasta noapte (25 ianuarie), cand scriam aici pe blog. Deci, in timp ce scriam aici pe blog, aud o conversatie intre doua glasuri: Despre Romania, se spune ca, nu va fi nici un cutremur devastator!" Dar un alt glas vine foarte repede cu o replica: "Va fi lovita iar de un cutremur devastator", a scris Maria Ghiorghiu pe blogul sau.

Vine cutremurul cel mare in Romania? Anunturile seismologilor si ale prezicatorilor baga spaima in noi
Parapsiholog Nicoleta Moldoveanu

La inceputul anului trecut, intr-un interviu pentru emisiunea “Asta-i Romania”, de la Kanal D, si parapsiholoaga Nicoleta Moldoveanu prevestea un cutremur mare. Ea a marturisit ca a visat totul si ca s-a trezit ingrozita de ceea ce a vazut. "Lumea alerga, era foarte rece afara, era si ghetus. Stiu ca era seara sau noapte pentru ca erau luminile aprinse. Zburam si dedesupt erau numai ruine si strigam cat ma tineau plamanii: "oameni buni, este cutremur! Nu vedeti cat este de mare si de urat?" Nimeni nu ma auzea! M-am trezit plangand. Stiu ca era un cutremur parca mai mare decat cel din 1977", a spus Nicoleta  Moldoveanu.
Parapsiholul nu a vrut sa spuna cand va fi acest cutremur mare, dar a precizat: "E bine de stiut ca va fi un cutremur mare, ca omul sa se obsnuiasca cu ideea ca va fi. Asta este! E pedeapsa lui Dumnezeu pentru faptele noastre".

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune