LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

1.568 de decese în 24 de ore! Care este țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus

Statele Unite au înregistrat 1.568 de decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, totalul victimelor fiind de 78.746, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, informează AFP.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Potrivit universităţii din Baltimore, au fost depistate 1.309.164 de cazuri în ţara cea mai afectată de pandemie.

Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a semnalat pe Twitter sâmbătă decesul a "trei tineri newyorkezi", la o dată care nu a fost precizată, de o boală inflamatorie cu simptome asemănătoare maladiei Kawasaki, probabil legată de Covid-19. "Deşi este rar, le cerem părinţilor să fie vigilenţi", a scris el. 

Potrivit mass-media americane, doi oficiali din domeniul sănătăţii publice au intrat în carantină după ce au fost în contact cu persoane contaminate: Robert Redfield, directorul Centrului de prevenţie a bolilor infecţioase (CDC), şi Anthony Fauci, epidemiologul care consiliază Casa Albă.

Citeste si: Doliu uriaș în România! A murit marele regizor Mircea Moldovan. Mesaj cutremurător pe pagina lui de Facebook

Citeste si: VIDEO Medici și pacienți infectați cu COVID-19 din Botoșani s-au adunat într-un salon și au început să cânte: „Hai, hai, cu salvarea. Aici noi ne-am cazat, chiar nimic nu am mâncat”

China anunţă primul caz de coronavirus în Wuhan după mai mult de o lună

După ce joi,7 mai, China calificase toate regiunile ca fiind cu risc scăzut de îmbolnăvire, noile cazuri anunţate duminică reprezintă un salt faţă de cazul unic înregistrat cu o zi în urmă. La originea aceste creşteri a îmbolnăvirilor se află 11 persoane diagnosticate în oraşul Shulan din provicinia Jilin, situată în nord-estul Chinei. 

Oficialii din Jilin au ridicat duminică nivelul de risc în Shulan de la mediu la ridicat, în condiţiile în care nivelul mediu fusese stabilit după ce o femeie a fost confirmată cu coronavirus în 7 mai. Cele 11 cazuri anunţate duminică sunt membri ai familiei ei sau persoane care au intrat în contact cu ea sau cu familia. 

Noul caz din Wuhan, primul raportat în epicentrul epidemiei din data de 3 aprilie, a fost asimptomatic.

Alte două cazuri confirmate sunt importate.

Nu au fost anunţate noi decese.

Nmărul total de cazuri de coronavirus în China a ajuns la 82.901, iar numărul deceselor este 4.633.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate