10 lucruri mai puțin cunoscute despre Adolf Hitler. Prima dragoste a dictatorului a fost o evreică

Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute despre Adolf Hitler!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

10 lucruri mai puțin cunoscute despre Adolf Hitler. Adolf Hitler a fost unul dintre cei mai cruzi dictatori ai lumii, despre care se scrie până și astăzi. Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889 în Braunau am Inn, în partea de vest a Imperiului Austro-Ungar. 

10 lucruri mai puțin cunoscute despre Adolf Hitler

Există anumite aspecte mai puțin știute despre Hitler, care ar surprinde pe oricine. Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute despre Adolf Hitler, la care nu te-ai aștepta!

Hitler ura dentistul

Adolf Hitler avea fobie de dentiști, după ce a suferit o operație chirurgicală pe canal, ce a durat peste opt zile. După experiența traumatizantă cu dentistul, Hitler a dezvoltat o frică extremă de orice ține de stomatologi.

Hitler suferea de insomnie

Se spune că Hitler nu se ridica din pat mai devreme de 11 dimineața, deoarece dictatorul adormea uneori și la patru dimineața.

Adolf Hitler suferea de insomnie și în cele mai multe nopți se culca în momentul în care răsărea soarele.

Prima dragoste a lui Hitler a fost o evreică

Deși avea o ură greu de imaginat pentru evrei, prima iubire a lui Hitler  a fost o fată de origine evreiască. Se întâmpla când Hitler avea doar 16 ani, însă lipsa de curaj a făcut ca acesta să nu-i vorbească fetei niciodată.

În schimb, surse apropiate spun că acesta ar fi compus o serie de poezii de dragoste şi că s-ar fi gândit chiar la sinucidere din cauza suferinţei.

Citeste si: Cum și de ce îmbrățișa Hitler o fetiță evreică pe nume Rosa

 Hitler era fan Disney

Hitler era un împătimit al cinematografiei și se spune că urmărea în fiecare seară câte un film în cinematograful său privat.

Deşi Disney producea filme pentru copii şi pentru familii, pentru dictatorul neamţ, compania americană era o dovadă a imensului avans tehnologic al lumii.  Filmul Alba ca Zăpada, lansat în 1937, l-a fascinat pe Hitler atât de tare încât acesta l-a comandat special pentru a-l putea urmări în mod repetat mai târziu.

Citeste si: De ce să pui bani în ghiveciul cu flori. Experții financiari recomandă tuturor acest truc- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

 Adolf Hitler a lansat prima campanie anti-fumat în spaţiul public

Chiar dacă a fost un fumător înrăit vreme de 20 de ani, Hitler a renunţat la acest fumat realizând câți bani cheltuie pe țigări. Dictatorul a lansat o campanie anti-fumat în spaţiul public şi a mărit taxele pentru tutun în 1941, acestea ajungând să reprezinte circa 1/12 din veniturile anuale ale statului. De asemenea, apropiaţii săi care reuşeau să se lase de fumat primeau cadou de la Hitler câte un ceas de buzunar din aur.

10 lucruri mai puțin cunoscute despre Adolf Hitler. Prima dragoste a dictatorului a fost o evreică

10 lucruri mai puțin cunoscute despre Adolf Hitler. Prima dragoste a dictatorului a fost o evreică

[Sursa foto: Shutterstock]

Hitler nu a vizitat niciodată un lagăr de concentrare

Chiar dacă a comis indirect milioane de crime, Hitler nu a vizitat niciodată un lagăr de concentrare. Dictatorul se asigura că stă departe de “treburile murdare”. Mai exact, comunicarea cu subalternii săi şi cu responsabilii masacrelor pare să se fi realizat doar verbal, documentele care să-l lege în mod direct de atrocităţile comise fiind aproape imposibil de găsit.

Hitler era vegetarian şi iubea animalele

Adolf Hitler era vegeterian şi obsedat de testatul mâncării. Pentru că s-a încercat asasinarea lui prin otrăvire, acesta avea în permanenţă pe cineva care să-i guste mâncarea înainte.

Hitler era cunoscut și pentru iubirea sa față de animale. Dictatorul a inițiat o campanie împotriva violenței asupra animalelor. Vânătoarea a fost interzisă cu desăvârşire, iar testările pe animale au fost limitate la început şi oprite ulterior. În locul animalelor, testele au fost făcute pe evrei.

Citeste si: 133 de ani de la nașterea lui Adolf Hitler. 5 lucruri mai puțin știute despre Hitler

Numele său adevărat nu a fost Hitler

Adevăratul nume a lui Adolf nu a fost Hitler, acesta se numea Schicklgruber. Maria Anna Schicklgruber, bunica lui Hitler din partea tatălui, a fost o tânără  austriacă provenită dintr-o familie săracă de fermieri și l-a născut pe Alois, tatăl dictatorului, fără să fie căsătorită.

Hitler consuma cocaină

Adolf Hitler era un consumator pătimaș de stupefiante. Acesta folosea un amestec de cocaină și opiacee care îl ajutau în timpul discursurilor pentru a-și contura carisma. Se spune că în ultima perioadă a vieții dictatorului a suferit foarte mult din cauza sevrajului.

Hitler era un împătimit al dulciurilor

Mare fan al dulciurilor, Hitler a rămas cunoscut şi pentru cantităţile mari de zahar pe care acesta le consuma. Apropiaţii povestesc că dictatorul putea mânca şi până la două kilograme de ciocolată pe zi şi că, îşi îndulcea de fiecare dată vinul roşu cu zahăr. În plus, ceaiul lui Adolf Hitler conţinea aproximativ cinci linguriţe de zahăr.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

133 de ani de la nașterea lui Adolf Hitler. 5 lucruri mai puțin știute despre Hitler

Cum și de ce îmbrățișa Hitler o fetiță evreică pe nume Rosa

Adolf Hitler avea o malformatie genitala care il complexa! Uite despre ce este vorba!

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar în această seară: Ofensiva este una dintre cele mai mari din Europa

Adela Popescu și Radu Vâlcan au probleme în căsnicie? „Nu există ieșire din situația respectivă”

Noi probleme în viața lui Liviu Dragnea! Istoria se repetă. „E Irina Tănase la indigo!”

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies