WowNews logo WOWnews
Stories
novalue
10 lucruri pe care să le eviţi în restaurante

Stiri

10 lucruri pe care să le eviţi în restaurante

Mâncarea bună vine de multe ori cu nişte riscuri asociate. Dacă eşti la fel de gurmand şi curios ca noi, vei înţelege exact la ce ne referim.

1. Peştele şi fructele de mare. Nu îţi recomandăm să mănânci preparate din peşte proaspăt şi fructe de mare într-o zi de luni. Cu atât mai mult dacă are asociată o eticheta de “preparat special al zilei”. Raţionamentul este simplu: majoritatea restaurantelor se aprovizionează cu peşte marţi şi joi. Deci cel mai probabil peştele acela este de joi. Vorbim aici de Bucureşti şi alte oraşe care oferă condiţii similare, nu de restaurante aflate pe malul oceanului, păstrăvării izolate sau restaurante cu stele Michelin.

Pentru noi, ziua de marţi este cea mai potrivită pentru o masă pe bază de peşte şi fructe de mare.

2. Specificul restaurantului. Am auzit de multe ori în jurul nostru dezamăgiri exprimate cu privire la calitatea preparatelor anumitor restaurante. Preparate care ” nu s-au ridicat la înălţimea laudelor”. Doar că în momentul în care intri în detalii, afli că persoana nemulţumită şi-a comandat singurul preparat de pui într-un restaurant de peşte, peştele în restaurantul faimos pentru fripturi, o mâncare “sofisticată” la un restaurant tradiţional românesc şi tot aşa.

Ca să obţii cât mai mult de la o experienţă culinară, cel mai bine este să faci câteva cercetări înainte despre specificul restaurantului, să îţi calibrezi aşteptările şi să alegi cât mai mult din preparatele pentru care este “faimos”. Sau să mergi pe recomandările sfaff-ului.

Citeste si: Lucia riscă eliminarea din „Casa iubirii”! Aflați ce se va întâmpla în ediția de duminică, 2 noiembrie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

3. Cea mai bună zi pentru restaurantele de top. Dacă eşti pasionat de fine dining şi ai pe listă anumite restaurante de vizitat în vacanţă, avem un pont. Nu îţi păstra toate “restaurantele bune” pentru weekend. Marţi este o zi excelentă în care un restaurant să îţi dezvăluie potenţialul maxim – chef-ul este odihnit şi creativ după duminică şi luni (zile libere pentru toţi chefii buni cam peste tot în lume), toate ingredientele sunt aduse în ziua respectivă, iar vizitatorii sunt în mare parte gurmanzi de-ai casei.

Afla continuarea pe Amusebouche.ro!