10 retete de biscuiti decorativi pentru Craciun FOTO

Biscuitii decorativi pentru Craciun pot fi o idee minunata pentru a impodobi bradul.

Distribuie pe:

Daca faci mai multi, ii poti ambala in cutii pentru cadouri, pentru a-i oferi cadou. Retetele de biscuiti ornamentali se declina in numeroase arome: nuca, scortisora, portocala, lamaie, cocos sau ciocolata. Pregatirea lor si mai ales decorarea vor fi un excelent prilej de a aduna familia in bucatarie si de a pune la incercare creativitatea fiecaruia. Cea mai usoara metoda de a agata biscuitii in brad este ca, inainte de a-i pune la cuptor, sa le faci o gaura cu un pai de baut. Drept agatatori poti folosi panglici colorate sau, daca vrei biscuiti vintage, sfoara de legat. Daca nu ai un set de forme de biscuiti (stelute, braduti sau clopotei) poti face biscuitii rotunzi. Cu un glasaj inspirat vor face concurenta globurilor din bradul de Craciun.

BISCUITI DECORATIVI CU UNT BUTTERBREDLE

fara descriereIngrediente: 500 g de faina, 250 g de unt moale, 250 g de zahar, un plic de zahar vanilat, 2 oua. Pentru uns, 2 galbenusuri batute cu 2 linguri de lapte.

Bate spuma zaharul cu unt. Adauga ouale, unul cate unul si apoi faina. Framanta bine si cand toate ingredientele sunt omogenizate fa un patrat aplatizat din aluat, ca sa il intinzi mai usor. Acopera aluatul cu folie alimentara si da-l la frigider cel putin trei ore inainte de a face biscuitii. Taie aluatul in patru cand il scoti din frigider si intinde cate o foaie, din care vei decupa biscuiti. Pune biscuitii intr-o tava cu hartie de copt si unge-i cu o pensula cu amestec de ou si lapte. Inainte de a pune biscuitii la cuptor, ii poti decora cu bombonele colorate sau cu stelute.  Coace-i la 180 de grade intre 5 si 10 minute, in functie de grosime, pana devin aurii. Biscuitii decorativi cu unt pot fi pastrati pana la o luna de zile, daca sunt tinuti la racoare, intr-o cutie inchisa ermetic.

BISCUITI DECORATIVI CU CACAO

fara descriereIngrediente: 300 g de unt, 200 g de zahar, 30 g de lapte praf, 4 oua, 3 galbenusuri, 15 g de cacao, 450 g de unt, 3 g de bicarbonat.

Cerne faina cu laptele praf si bicarbonatul. Bate spuma untul cu zaharul, incorporeaza ouale intregi, galbenusurile, apoi faina si cacaoa. Fa o bila din aluat, inveleste-l in folie alimentara si da-l la rece cel putin o ora. Intinde o foaie de 2 mm, decupeaza biscuitii si coace-i 15 minute la 180 de grade. Dupa ce se racesc biscuitii, decoreza-i.

Citeste aici continuarea

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate