
In articol:
- 10 rețete de vin fiert cu scorțișoară sau portocală
- Vin fiert- Italia
- Vin fiert- Germania
- Vin fiert- Spania
- Vin fiert- Portugalia
- Vin fiert- Franța
- Vin fiert piperat- Roma Antică
- Vin fiert- medieval
- Vin fiert- nordic
- Vin fiert- rețeta lui Jamie Oliver
- Vin fiert- alb
Cea mai specială băutură a lunii decembrie este vinul fiert. Noi îți oferim 10 rețete de vin fiert cu scorțișoară sau portocală, adunate de prin toate colțurile lumii. Vinul fiert poate fi savurat în zilele friguroase de iarnă.
Rețeta vinului fiert diferă în funcție de regiune, însă noi îți dezvăluim ingredientele secrete care dau gust vinului în diferite colțuri ale lumii.
10 rețete de vin fiert cu scorțișoară sau portocală
Modul de preparare a vinului fiert este același peste tot, doar ingredientele fac diferența. Vinul se pune la fiert la foc mediu. După ce s-a încălzit se adaugă zahărul și condimentele și se lasă la fiert încă cinci minute, timp în care se amestecă în vin pentru omogenizarea aromelor desăvârșite. Vinul se servește fierbinte.
Vin fiert- Italia
Pentru a obține un vin fiert ca în Italia, ai nevoie de următoarele ingrediente: două sticle de vin roșu, o ceașcă de zahăr, zeama de la o lămâie stoarsă, zeama de
la o portocală stoarsă, două steluțe de anason, opt cuișoare, un vârf de nucșoară, un măr feliat, trei foi de dafin și o păstaie de vanilie.Citeste si: Când se împodobeşte bradul de Crăciun și de unde provine această tradiție
Vin fiert- Germania
Germanii folosesc o sticlă de vin roșu, 100 g zahăr, o steluță de anason, o jumătate de lămâie feliată, trei cuișoare și trei păstăi de cardamom pentru a obține cel mai bun vin fiert.
Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Vin fiert- Spania
În Spania se folosesc următoarele ingrediente pentru a da savoare vinului fiert: o sticlă de vin roșu, o portocală feliată, coajă de lămâie rasă, două lingurițe de zahăr, o linguriță de nucșoară, o păstaie de
vanilie despicată și un sfert de ceașcă de brandy.Vin fiert- Portugalia
În Portugalia se folosește o sticlă de vin roșu, o jumătate de sticlă de vin de Porto, o jumătate de sticlă de vin de Madeira, o portocală feliată, două batoane de scorțișoară și zece cuișoare pentru a obține cel mai bun vin fiert.
Citeste si: Împodobirea bradului 2020. Cum să decorezi bradul de Crăciun
Vin fiert- Franța
În Franța se folosește o sticlă de vin roșu, două batoane de scorțișoară, 20 de cuișoare, o portocală feliată și jumătate de ceașcă de cognac pentru a da un gust savuros vinului fiert.
Vin fiert piperat- Roma Antică
În Roma Antică se prepara vinul fiert din o sticlă de vin roșu, zece firicele de șofran, o junătate de ghimbir tăiat cubulețe, o linguriță de semnițe de cardamom și trei linguri de miere.
Vin fiert- medieval
Cavalerii savurau vinul fiert făcut din o sticlă de vin roșu, două batoane de scorțișoară, 24 de cuișoare, trei cești cu apă, trei linguri de miere și un baton de piper indonezian.
Fin fiert[Sursa foto: Shutterstock]
Vin fiert- nordic
Nordicii folosesc pentru prepararea vinului fiert o sticlă de vin roșu, o sticlă de vin de Porto, 750ml brandy, 25 de cuișoare, zece batoane de scorțișoară, 100 g stafide, 100 g migdale, o lingură de semințe de cardamom, două cești de zahăr și zeama de la o portocală.
Vin fiert- rețeta lui Jamie Oliver
Jamie Oliver are propria rețetă de vin fiert la care folosește următoarele ingrediente: două sticle de vin roșu, zeama de la două portocale, coaja de la o lămâie, coaja de la o limetă, 200 g zahăr, șase cuișoare, un baton de scorțișoară, trei foi de dafin, o păstaie de vanilie și două steluțe de anason.
Vin fiert- alb
Pentru a savura vinul fiert alb poți folosi următoarele ingrediente: două sticle de vin alb sec, două portocale feliate, jumătate de ceașcă de brandy, jumătate de ceașcă cu zahăr, 16 cuișoare, patru steluțe de anason și patru batoane de scorțisoară.