10 sfaturi utile atunci când călătorești: cum sa ai un concediu fara griji

10 sfaturi pentru o călătorie fără griji.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Calatorie


In articol:

Pentru un concediu fără griji, e nevoie să ții cont de câteva sfaturi utile atunci când călătorești. Indicațiile sunt utile și pentru o vacanță în țară, dar sunt cu atât mai valoroase dacă te deplasezi în afara României.

Care sunt sfaturile de care ar trebui să ții cont în timpul unei vacanțe? Îți spunem ce ar trebui să faci atât înainte de plecare, cât și în timpul călătoriei pentru a evita neplăcerile și pentru a te putea bucura așa cum se cuvine de escapada pe care ți-ai pregătit-o și în care ar trebui să te deconectezi de la grijile de zi cu zi.

10 sfaturi de călătorie. Cum să ai un concediu fără griji

1. Încă dinainte să pleci este esențial să verifici actele de identitate și documentele de călătorie. Asigură-te că sunt valabile și în stare bună. Nimic nu este mai neplăcut decât să afli la aeroport, spre exemplu, că actul tău de identitate a expirat. Verifică data când expiră documentele, ca să le poți
înnoi la timp, înainte de plecare.

2. Fă copii documentelor și ia-le cu tine. În caz de nevoie, poți folosi copiile documentelor tale.

3. Fă-ți asigurare de călătorie. Sigur, ideal ar fi să nu ai parte de niciun incident în timpul vacanței tale, dar cel mai bine e să fii precaut. Asigurarea de călătorie acoperă cheltuielile pentru serviciile medicale, în cazul în care sunt probleme cu zborul sau cu bagajele tale.

4. Ia cu tine o mini-trusă de prim-ajutor. Nu e nevoie și nici nu e indicat să cari o farmacie întreagă în bagajul tău, dar ar fi bine să ai câteva pastile (pentru dureri, pentru stomac, în caz că mănânci ceva ce nu îți priește), leucoplast și plasturi.

Citește și: Top 5 cele mai frumoase locuri din China

5. Dacă vei călători cu bagaj de cală, ai grijă să pui câteva haine și alte obiecte utile, precum un deodorant și o periuță de dinți, în bagajul de mână, în cazul în care bagajul de cală se rătăcește.

6. Evită încălțările noi. Nu e cazul să scoți la plimbare o pereche nouă de încălțări fix atunci când pleci în vacanță. Nu știi dacă vor fi cele comode sau daca îți vor face bătături. E păcat să nu te poți bucura de plimbările lungi din cauza încălțămintei care îți face bășici.

Citeste si: Cele mai frumoase locuri din Suedia. Orașe suedeze pe care merită să le vezi

7. În 2020 plățile se fac cu cardul sau cu telefonul, dar ar fi bine să ai la tine și ceva cash. Nu peste tot vei putea plăti cu cardul de credit sau de debit, așa că ia cu tine și bani gheață.

Sfaturi utile pentru calatorie

8. Cel mai bine ar fi să depozitezi banii, cardurile și obiectele de valoare în seif, în camera de hotel, dacă stabilimentul în care ești cazat are așa ceva. Dacă nu, evită să ții toți banii, cardurile, documentele și alte obiecte de valoare în același loc. În cazul unui incident, riști să rămâi fără bani și fără alte posibilități de plată, dar și fără documente. (Citește și: VIDEO | Romania, pe primul loc in preferintele de calatorie ale englezilor

 

9. Evitați zonele și cartierele periculoase. Înainte să ajungi la destinația ta de vacanță, documentează-te și încearcă să afli care sunt cartierele de care ar trebui să te ferești, care sunt zonele în care ar fi bine să nu te avânți dacă ești turist sau dacă vrei pur și simplu să eviți neplăcerile.

 

10. Nu etala lucruri de valoare. Cel mai bine ar fi să lași acasă bijuteriile mari, opulente, accesoriile scumpe și care ar putea atrage atenția. Dacă nu vrei să devii ținta hoților în timpul vacanței, nu scoate în evidență lucrurile scumpe pe care le deții. Este valabil inclusiv pentru telefonul mobil, doar nu vrei să rămâi fără device-ul de ultimă generație chiar în timpul concediului.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate