12 efecte binefacatoare ale rasului asupra sanatatii. Cel mai ieftin medicament!

Antistres, analgezic, anticancer, bun pentru inima si pentru silueta: rasul are proprietati nebanuite. Suntem sigure ca nici prin cap nu-ti trecea ca rasul este un adevarat medicament, dar si un veritabil tratament de infrumusetare.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereDescopera cele 12 efecte binefacatoare ale rasului asupra sanatatii!

1. Te ajuta sa slabesti

Se pare ca 10-15 minute de ras pe zi te fac sa consumi pana la 40 calorii, adica 2 kg pe an. Rasul impiedica si stocarea caloriilor.

2. Este bun pentru inima

Rasul reduce riscul de boli cardiovasculare (infarct) deoarece actioneaza ca o bariera impotriva stresului si amelioreaza activitatea arterelor. El favorizeaza dilatarea arterelor, deci inima va fi mai oxigenata si va functiona mai bine.

3. Analgezic

Rasul favorizeaza producerea de endorfine, reducand astfel senzatia de durere. Efectele sale sunt comparabile cu cele ale opiaceelor (morfina).

4. Creste imunitatea

Rasul regulat este foarte benefic pentru sanatate deoarece ne protejeaza de boli. El mareste considerabil producerea de imunoglobulina A in glandele salivare, o proteina esentiala pentru sistemul imunitar.

5. Virtuti anticolesterol

Ai nivelul de colesterol bun (HDL) prea scazut? Rasul poate ameliora situatia! Este demonstrat stiintific! Colesterolul bun favorizeaza eliminarea depozitelor lipidice din artere, prevenind astfel riscurile de boli cardiovasculare.

6. Antistres

Rasul favorizeaza destinderea deoarece diminueaza producerea de hormoni ai stresului (catecolamine). In plus, atunci cand razi, iti contracti diafragma, fapt care maseaza organele interne si duce la relaxare totala.

Citeste mai mult aici!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate