12 locuri de vizitat în Brașov și în împrejurimi! Unde poți să faci fotografii spectaculoase cu panorama orașului

Brașovul este unul dintre orașele și județele care atrag cei mai mulți turiști, iar locurile de vizitat sunt numeroase, pentru că zona are și peisaje spectaculoase și locurile istorice bine păstrate, dar și atracții turistice moderne

Autor: C.L.

In articol:

12 locuri de vizitat in Brasov. Centrul orasului
12 locuri de vizitat in Brasov. Centrul orasului

În Brașov sunt multe obiecte turistice de văzut, undele chiar în centrul orașului, altele în apropiere. Multe dintre aceste obiective nu costă nimic, dar experiența este una inedită.

Iată 12 locuri de vizitat în Brașov și împrejurimi, unele dintre ele sunt știute de mai toți cei care au trecut prin Brașov cel puțin o dată. 

Locuri și obiective de vizitat în orașul Brașov

1. Piața Sfatului este considerat cel mai vizitat loc din Brașov, de altfel poate și cel mai aglomerat. Totuși, nu poți să ajungi în Brașov și să nu bifezi o plimbare în Piața Sfatului. Poți să ai șansa să asiști și la unul din numeroasele evenimente artistice sau târguri care se desfășoară în zonă. Dacă nu, oricum odată ce ai ajuns în Piața Sfatului poți vedea și alte obiective turistice importante din Brașov.

12 locuri de vizitat in Brasov. Piata Sfatului
12 locuri de vizitat in Brasov. Piata Sfatului

2. Casa Negustorilor, cunoscută și sub numele de Casa Hirscher, este o clădire din secolul XVI-lea, cu o arhitectură deosebită, are o lungime de peste 65 de metri și este alcătuită din două pavilioane separate cu o curte interioară.

3. Tot în centrul Brașovului se află Biserica Neagră, un simbol al orașului, cea mai mare construcție sacrală de la noi din țară, care poartă această denumire după ce în anul 1689 în urma unui incendiu care a cuprins orașul, o bună parte din biserică a

luat foc. În turnul Bisericii Negre se află cel mai mare clopot din România, cu o greutate de aproximativ 6.000 kg.

Citeste si: Imagini fabuloase cu casa părintească a lui Horia Brenciu! Artistul a crescut în curtea unei biserici din Brașov! FOTO EXCLUSIV

Citeste si: Loredana Chivu se luptă cu kilogramele în plus. „Urmează să fac o operație. Nu este o boală… este o afecțiune”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

4. Foarte aproape de Biserica Neagră se află Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa. Deși nu există foarte multe indicatoare care să te îndrume spre obiectiv, toți locuitorii te pot ajuta, iar brașovenii sunt oameni deschiși și vorbăreți. Strada Sforii este recunoscută pe plan mondial drept cea mai îngustă stradă din Europa și are o vechime de câteva secole.

Strada Sforii din Brașov are o lungime de 80 de metri și o lățime care variază între 111 cm și 135 cm.

5. Prima Școală Românească se spune că este cel mai frumos muzeu din Brașov. Se află în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul Scheii Brașovului. Clădirea este un obiectiv turistic în primul rând pentru că aici au avut loc primele cursuri de limba română, în anul 1583 și tot aici s-au tipărit primele cărți în limba română. Așa cum îi spune numele, aici au învățat primii elevi, iar o vizită la acest muzeu îți spune povestea acestora.

12 locuri de vizitat in Brasov. Panorama orasului
12 locuri de vizitat in Brasov. Panorama orasului

6. Aleea Tâmpa este o stradă aflată chiar pe coasta muntelui cu același munte. Localnicii spun că aici poți găsi cele mai bune locuri pentru pozele cu panorama orașului. Tot aici poți vizita și alte obiective turistice care se afă în drum: Bastionul Cojocarilor, Bastionul Postăvarilor, Turnul Lemnarului, Turnul Vânătorilor, Bastionul Funarilor, Turnul Funarilor, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Fierarilor sau Bastionul Graft.

Citeste si: Gest revoltător! Venit să viziteze Castelul Corvinilor, un copil imobilizat în scaunul cu rotile nu a fost lăsat să intre! Reacția directorului muzeului

Locuri de vizitat lângă Brașov

7. Muntele Tâmpa este un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratezi în Brașov. Muntele Tâmpa este o arie protejată de 150 de hectare, plin cu flori și plante deosebite, dar și unde vei găsi 35% din speciile de fluturi din România.

8. Dacă vara nu trebuie să ratezi rezervația naturală de pe Tâmpa, iarna trebuie să ajungi în Poiana Brașov, cea mai cunsocută stațiune montană de la noi. La Poiana Brașov este cel mai mare domeniu schiabil din țară. Dar stațiunea este vestită și pentru restaurantele cu mâncare tradițională și pentru hotelurile luxoase.

9. Dacă ești amator de senzații tari, nu trebuie să ratezi Parc Aventura, cel mai mare parc de aventură din Europa de Est. Aici, iubitorii de adrenalină pot încerca o tiroliană spectaculoasă, cel mai mare traseu din parc are o înălțime de aproape 20 de metri, dar existp jocuri și trasee și pentru copii, și pentru începători.

12 locuri de vizitat in Brasov. Castelul Bran
12 locuri de vizitat in Brasov. Castelul Bran, locul lui Dracula

10. Brașovul este căutat de turiștii străini și datorită legendei lui Dracula. Iar Castelul Bran este cunoscut ca fiind Castelul lui Dracula. Aflat la vreo 30 de km de orașul Brașov, castelul atrage annual mii de turiști, fascinați atât de frumsețea locurilor, dar și de misterele lui Dracula, iar localnicii știu să profite din plin de legendele de groază.

Citeste si: A murit Mihai Radu Smocot, cel care a proiectat pasajul secret al Reginei Maria din Castelul Bran

11. Un loc mai puțin știut și promovat este Templul Ursitelor, locul unde se spune că dorințele se împlinesc. Se află la Șinca Veche, la 45 km de Brașov. Este de fapt o mănăstire rupestră, pe care mulți o numesc ”Templul Ursitelor”, și așa i s-a dus vestea, după ce mai mulți oameni care au vizitat-o au spus că acolo se întâmplă lucruri ciudate. Unii spun că apar din senin fascicule de lumină, alții că energia locului este uriașă. Specialiștii în radiestezie au susținut că locul chiar emană o energie curată și rar întâlnită.

12. Un alt loc despre care se știe mai puțin este Satul Săsesc Prejmer, considerat cel mai frumos sat săsesc din România Aflat la 15 km de Brașov, Prejmer este celebru și datorită bisericii fortificate ce este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, cea mai impunătoare biserică fortificată din sud-estul Europei.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Variola maimuțelor, un motiv de îngrijorare pentru români?! Medicul Adrian Marinescu explică care sunt cele mai afectate categorii de pacienți | EXCLUSIV

Românii, campioni la risipă! În timp ce unii o aruncă la gunoi, alții își cumpără mâncarea "pe caiet"! Economiștii atrag atenția: "Cumpătarea e considerată...

Noi schimbări în Codul Rutier! Titi Aur a explicat care sunt categoriile de șoferi ce produc cele mai multe accidente din România | EXCLUSIV

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vestea serii despre Liviu Dragnea! Anunțul cumplit venit chiar acum. ESTE ȘOC TOTAL

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Vladimir Putin a avut cancer în urmă cu mai mulți ani. Cine a făcut dezvăluirea incredibilă

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies