133 de ani de la nașterea lui Adolf Hitler. 5 lucruri mai puțin știute despre Hitler

Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889 în Braunau am Inn, în partea de vest a Imperiului Austro-Ungar. Iată 5 lucruri mai puțin cunoscute despre Hitler!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889 în Braunau am Inn, în partea de vest a Imperiului Austro-Ungar. Tatăl său, Alois Schicklgruber, era funcționar vamal și lucra la frontiera dintre Germania și Austria, aproape de Braunau.

Se împlinesc 133 de ani de când s-a născut Adolf Hitler

Adolf Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889. A circulat zvonul potrivit căruia Alois ar fi fost fiul natural al negustorului înstărit Frankenberger (din Graz), în slujba căruia muncea mama sa, Anna-Maria Hiedler. Însă acest zvon nu a fost confirmat. Nu au fost găsite documente care să ateste existența respectivului comerciant, nici că mama lui Hitler ar fi lucrat în Graz în perioada relevantă.

După război, Hitler și-a schițat în minte ceea ce urma să devină național-socialismul. În 1919, era agent al departamentului politic al armatei bavareze, din însărcinarea căruia a intrat în contact cu o formațiune politică radicală, dar obscură, Partidul Muncitoresc German.

Citeste si: Cum arata cei cinci mostenitori ai lui Hitler? Baietii nu vor sa faca copii, de teama sa nu nasca un monstru precum fostul lider nazist

Încă de la începutul carierei sale politice, Hitler a fost conștient de capacitatea de influență a propagandei. Naziștii au folosit cu succes noile tehnici moderne de indoctrinare și propagandă, afișele electorale și radioul, în toată perioada dintre puciul lui Hitler eșuat în München (1923) și acapararea puterii de stat în 1933.

În scurt timp, nazistii au preluat toate funcțiile de conducere, atât în parlamentul central și cele regionale, cât și în economie. La 30 aprilie 1945, în toiul ultimelor lupte grele în Berlin, când trupele sovietice se aflau la mică distanță de cancelaria Reich-ului, Hitler s-a sinucis, mușcând o capsulă de cianura și împușcându-se.

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Trupul lui și cel al Evei Braun (cu care se cununase în ziua precedentă) au fost depuse în craterul unei bombe, stropite cu benzina de Otto Gunsche și alte ajutoare din Fuhrerbunker și li s-a dat foc când Armata Rosie se apropia și continuau bombardamentele. Înainte de a se sinucide, Hitler își otrăvise câinele pentru a testa otrava.

133 de ani de la nașterea lui Adolf Hitler. 5 lucruri mai puțin știute despre Hitler

133 de ani de la nașterea lui Adolf Hitler. 5 lucruri mai puțin știute despre Hitler

[Sursa foto: Shutterstock]

5 lucruri mai puțin cunoscute despre Hitler

 Prima dragoste a lui Hitler a fost o evreică

Deși avea o ură greu de imaginat pentru evrei, prima iubire a lui Hitler  a fost o fată de origine evreiască. Se întâmpla când Hitler avea doar 16 ani, însă lipsa de curaj a făcut ca acesta să nu-i vorbească fetei niciodată. În schimb, surse apropiate spun că acesta ar fi compus o serie de poezii de dragoste şi că s-ar fi gândit chiar la sinucidere din cauza suferinţei.

 Hitler era fan Disney

Hitler era un împătimit al cinematografiei și se spune că urmărea în fiecare seară câte un film în cinematograful său privat. Deşi Disney producea filme pentru copii şi pentru familii, pentru dictatorul neamţ, compania americană era o dovadă a imensului avans tehnologic al lumii.  Filmul Alba ca Zăpada, lansat în 1937, l-a fascinat pe Hitler atât de tare încât acesta l-a comandat special pentru a-l putea urmări în mod repetat mai târziu.

 Adolf Hitler a lansat prima campanie anti-fumat în spaţiul public

Chiar dacă a fost un fumător înrăit vreme de 20 de ani, Hitler a renunţat la acest fumat realizând câți bani cheltuie pe țigări. Dictatorul a lansat o campanie anti-fumat în spaţiul public şi a mărit taxele pentru tutun în 1941, acestea ajungând să reprezinte circa 1/12 din veniturile anuale ale statului. De asemenea, apropiaţii săi care reuşeau să se lase de fumat primeau cadou de la Hitler câte un ceas de buzunar din aur.

Citeste si: Trei lucruri pe care nu le știai despre Adolf Hitler. Care era numele real al controversatului dictator

Hitler nu a vizitat niciodată un lagăr de concentrare

Chiar dacă a comis indirect milioane de crime, Hitler nu a vizitat niciodată un lagăr de concentrare. Dictatorul se asigura că stă departe de “treburile murdare”. Mai exact, comunicarea cu subalternii săi şi cu responsabilii masacrelor pare să se fi realizat doar verbal, documentele care să-l lege în mod direct de atrocităţile comise fiind aproape imposibil de găsit.

Hitler era vegetarian şi iubea animalele

Adolf Hitler era vegeterian şi obsedat de testatul mâncării. Pentru că s-a încercat asasinarea lui prin otrăvire, acesta avea în permanenţă pe cineva care să-i guste mâncarea înainte.

Hitler era cunoscut și pentru iubirea sa față de animale. Dictatorul a inițiat o campanie împotriva violenței asupra animalelor. Vânătoarea a fost interzisă cu desăvârşire, iar testările pe animale au fost limitate la început şi oprite ulterior. În locul animalelor, testele au fost făcute pe evrei.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un solist de muzică populară are în colecţie goarna lui Hitler

Cum și de ce îmbrățișa Hitler o fetiță evreică pe nume Rosa

Cum arata cei cinci mostenitori ai lui Hitler? Baietii nu vor sa faca copii, de teama sa nu nasca un monstru precum fostul lider nazist

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Cutremur total la granița cu România! Anunțul cumplit a venit chiar acum. PUTIN A DAT ORDINUL

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Vestea cea mare pentru angajați! Transparență totală privind datele de muncă. Legea a fost promulgată azi

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies