14 imagini rare cu Hachiko, cel mai devotat câine din lume

Nouă ani, nouă luni și 15 zile, Hachiko și-a așteptat stăpânul în gară după ce a acesta a murit. Câinele a devenit erou național în Japonia.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

14 imagini rare cu Hachiko, cel mai devotat câine din lume


In articol:

Simbol al devotamentului și al iubirii necondiționate, Hachiko a devenit un fenomen cultural. Povestea lui a inspirat filmul cu același nume, cu Richard Gere în rolul principal, și a impresionat o lume întreagă.

Hachiko a fost un câine din rasa Akita Inu născut în 1923, la o fermă din apropierea orașului Ōdate, în prefectura japoneză Akita. După un an, a fost adoptat de un profesor, Hidesaburō Ueno, care l-a luat cu el în Shibuya, Tokyo.

Ziua în care Hachiko a rămas singur

Hidesaburō Ueno era profesor la departamentul de agricultură al Universității Imperiale din Tokyo. Bărbatul pleca în fiecare dimineață la gară și lua trenul pentru a merge la serviciu. La sfârșitul zilei, când știa că se apropie ora la care stăpânul său venea spre casă, Hachiko părăsea casa și se îndrepta spre gara Shibuya, unde își întâmpina stăpânul.

Asta s-a întâmplat în fiecare zi, până pe 21 mai 1925, când Hidesaburō Ueno nu s-a mai întors. Bărbatul a suferit o hemoragie cerebrală și a murit. În acea zi, Hachiko l-a așteptat să coboare din tren, dar s-a întors singur acasă. Și asta a făcut timp de nouă ani, nouă luni și 15 zile - Hachiko își aștepta răbdător stăpânul, în fiecare zi, la aceeași oră la care sosea trenul cu care se întorcea Ueno.

Citește mai mult și vezi imaginile pe eva.ro

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate