
In articol:
Pinguinii sunt singurele păsări care nu zboară adaptate la scufundare, propulsate cu ajutorul aripilor. Pentru aceasta, în timpul evoluției, aripile au devenit înotătoare puternice cu articulații rigide, care împiedică mișcările independente ale oaselor care o alcătuiesc. Oasele pinguinilor sunt mai dense și mai dure, ceea ce le face mai rezistente în cazul impacturilor cu apa și reduc flotabilitatea prin creșterea greutății.
Curiozități neștiute despre pinguini
Penajul alb-negru le oferă un camuflaj perfect când sunt în apă după hrană. De sus, penajul negru e greu de observat, sub apă, penajul alb arată că și cum se reflectă soarele pe suprafața apei
Când mamele-pinguin pierd un pui înearcă să fure altul.
Pinguinii pot bea apă sărată, deoarece glanda laterală nazală îndepărtează excesul de sare.
În unele specii, masculul este cel care clocește oul, în timp ce femela pleacă la vânat. Aici este ideal ca masculul să fie mai dolofan, pentru a putea stă nemâncat o perioada mai lungă.
Pinguinii Little Blue sunt cel mai mic tip de pinguin, având o înălțime de aproximativ 33 cm.
Ei nu au oase pneumatice, că alte păsări. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care nu pot să zboare. Înainte să se scufunde, pinguinii înghit pietre, că să poată sta sub apă, dar şi pentru digestie.
Atunci când intră în apă, pinguinii trebuie să sară de pe ceva mai înalt, iar când ajung în apă se scufundă, iar cu ajutorul cozii și al picioarelor își dirijează direcția.
Pinguinul imperial este singură specie ce petrece iernile din Antarctica la țărm. Ei își protejează ouăle de frig ținându-le pe picioarele lor. Știai lucrurile astea despre pinguini?
Pinguinii ajung la maturitatea sexuală între trei și opt ani. De obicei, masculul găsește un loc bun de cuibărit înainte să încerce să curteze o femelă.
Pinguinii au o glandă specială care secretă un ulei care îi face impermeabili. Aplică substanța în mod regulat pe pene, folosindu-şi ciocul.
Citeste si: Calendar ortodox 8 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro
Aproape toate speciile de pinguini practică monogamia, adică o femelă și un mascul se împerechează exclusiv unul cu altul în timpul sezonului de împerechere, iar unii rămân parteneri pe viață.
Citeste si: 11 lucruri ingrozitoare despre alimente! Daca citesti asta, o sa scoti frigiderul din priza
Cei mai mulți pinguini se hrănesc cu orice pot prinde în timp ce se scufundă. Consumă orice creatură pe care o pot înhăța și înghiți.
Majoritatea pinguinilor pot înota aproximativ 15 mile pe oră.
Aceste păsări rezistă și la -40 grade Celsius.
Pinguii năpârlesc în fiecare an.