2 lucruri de luat în considerare la cumpărarea unei hote de bucătărie

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Vă gândiți să cumpărați o hotă telescopică pentru bucătăria dvs.? De la dimensiunea hotei de bucătărie, CFM și până la obiceiurile dvs. de gătit și preferințele personale, sunt multe lucruri de luat în considerare.

Veți găsi răspunsurile de care aveți nevoie chiar aici.

Iată câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați o hotă telescopică de bucătărie.

1. Cunoașteți-vă bucătăria

Unde se află aragazul în bucătărie?

Tipul de hotă de care aveți nevoie depinde în mare măsură de locul în care v-ați instalat aragazul în bucătărie.

Aveți mai multe opțiuni atunci când vine vorba de tipul de hotă de care aveți nevoie. Dacă aragazul este lipit de un perete, veți dori o hotă de perete. Dacă este sub dulapuri, veți dori o hotă telescopică de bucătărie care să poată fi instalată sub dulap. Plitele de pe o insulă de bucătărie sunt, de asemenea, populare. Pentru acestea, veți dori o hotă de bucătărie pe insulă. În cele din urmă, dacă aragazul din bucătăria dvs. este în exterior, veți dori o hotă de exterior.

Aveți, de asemenea, hote profesionale și hote artizanale. Hotele profesionale sunt ventilatoare de bucătărie care deplasează 900 sau mai mult CFM, în timp ce hotele artizanale sunt construite la comandă pentru bucătăria dvs. Majoritatea modelelor personalizate și profesionale sunt hote de perete și de insulă.

Care este înălțimea tavanului dumneavoastră?

Citeste si: Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului- bzi.ro

În funcție de înălțimea tavanului, este posibil să aveți nevoie de o hotă de bucătărie care să fie prevăzută cu extensii de coș de fum. O extensie de coș de fum este un accesoriu suplimentar pentru hota dvs. de bucătărie care acoperă conductele.

Cele mai multe hote de bucătărie de perete și de insulă vin cu coșuri de fum realizate pentru tavane standard. Dar, dacă aveți un tavan deosebit de înalt, veți avea probabil nevoie de o extensie de coș de fum.

Aveți destul spațiu pentru a monta hota?

Cea mai bună practică este să montați hota telescopică de interior la o distanță cuprinsă între 70 și 90 de centimetri față de plita de gătit. Asigurați-vă că aveți spațiu în bucătărie pentru a vă încadra în această cerință.

2. Decideți de câți CFM aveți nevoie

Capacitatea fluxului de aer al unei hote este măsurată în CFM sau în picioare cubice pe minut. Este important să vă alegeți o hotă telescopică cu un CFM corect pentru bucătăria dvs. Dacă faceți o achiziție și descoperiți că hota telescopică nu are suficientă putere, veți fi dezamăgit.

În general, nu strică să cumpărați o hotă de bucătărie cu un CFM mai mare decât credeți că veți avea nevoie- mai ales pentru că nu puteți mări CFM-ul hotei după ce ați cumpărat-o.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare pentru a găsi CFM-ul potrivit pentru dvs.

Cât de mare este plita dvs. de gătit?

În general, cu cât este mai mare plita dvs. de gătit, cu atât mai puternică va fi aceasta. Cu cât este mai puternic (măsurat în BTU), cu atât mai mulți CFM aveți nevoie pentru hota dumneavoastră. De asemenea, cu cât plita de gătit este mai mare, cu atât mai mare va fi hota de care veți avea nevoie.

Cât de des gătiți? Vă place să gătiți mâncare grasă sau prăjită?

Este important să vă gândiți la toate obiceiurile dvs. de gătit, înainte de a cumpăra o hotă Beko de bucătărie. Mai exact, cât de des gătiți și ce vă place să gătiți? Bucătarii frecvenți care iubesc mâncarea mai grea și mâncarea prăjită vor avea nevoie de o hotă de bucătărie cu CFM mai mare. Pe de altă parte, cei care gătesc de câteva ori pe săptămână vor dori o hotă mai puțin puternică.

Cât de puternică este plita de gătit? Este pe gaz sau electrică?

Plitele pe gaz se măsoară în unități termice britanice, sau BTU. Plitele electrice sunt măsurate în wați. De obicei, doriți o hotă mai puternică pentru o plită pe gaz în comparație cu o plită electrică.

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies