20 versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi

20 versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi. Vezi care sunt frazele din Biblie, care îți pot lumina mintea.

Autor: Elena Popescu

In articol:

20 versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi. Vezi care sunt frazele din Biblie, care îți pot lumina mintea și te pot ajuta să scapi de necazuri.

Versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi

Uneori, putem găsi în Biblie răspunsurile la întrebările și frământările noastre cotidiene. De asemenea, putem lua ca exemplu cuvântul Lui Dumnezeu și astfel ne vom simți eliberați de problemele lumești. Vezi care sunt cele mai utile versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi.

 1. După ce a intrat în casă, orbii au venit la El. Și Isus le-a zis: „Credeți că pot face lucrul acesta?” „Da, Doamne”, I-au raspuns ei. Atunci S-a atins de ochii lor, și a zis: „Facă-vi-se după credința voastră!” Și li s-au deschis ochii. Isus le-a poruncit cu tot dinadinsul și le-a zis: „Vedeți, să nu știe nimeni.” (Matei 9:28,29,30)
 2. „Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui.”
  (2 Cronici 16:9)
 3. „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (41:10-13)
 4. „El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin. Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc.”
  (Isaia 40:29-31)
 5. „Voi să slujiți Domnului, Dumnezeului vostru, și El vă va binecuvânta pâinea și apele, și voi depărta boala din mijlocul tău.”(Exodul 23:25)
 6. „Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.” (1 Timotei 4:12)
 7. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după cuvântul Tău. Te caut din toată inima mea; nu mă lăsa să mă abat de la poruncile Tale.
  Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmi 119:9-11.)
 8. „Lui Dumnezeu îi este dor de oamenii care au murit”(Iov 14:13-15).
 9. „Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii bisericii; și să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. Ruăciunea făcuta cu credință va mântui pe cel bolnav, și Domnul îl va însănătoși; și dacă a facut păcate, îi vor fi iertate. Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:14,15,16)
 10. „Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui și dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul care te vindecă.” (Exodul 15: 26)

Citeste si: 5 profeţii ale părintelui Arsenie Boca despre România. A prezis sfârșitul Ceaușeștilor

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi

Versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi

[Sursa foto: PixaBay]

Versete biblice pline de tâlc

 1. Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin. Psalmii 16:8
 2. Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii. Psalmii 46:1-3
 3. Sufletul meu este lipit de ţărână: înviorează-mă după făgăduinţa Ta! Psalmii 119:25
 4. Către Domnul strig în strâmtorarea mea, şi El m-ascultă. Psalmii 120:1
 5. Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Proverbe 3:5
 6. Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3
 7. Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. Ioan 14:26
 8. V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea. Ioan 16:33
 9. Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7
 10. Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox, 28 septembrie 2021. Ce mare sărbătoare cu cruce neagră este astăzi

Versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi

Versete biblice de încurajare pentru tine și cei dragi

[Sursa foto: PixaBay]

Psalmul 50

Miluiește-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale șterge fărădelegea mea. Mai vârtos mă spală de fărădelegea mea și de păcatul meu mă curățește. Că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu înaintea mea este pururea. Ție Unuia am greșit și rău înaintea Ta am făcut, așa încât drept ești Tu întru cuvintele Tale și biruitor când vei judeca Tu. Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea. Că iată adevărul ai iubit; cele nearătate și cele ascunse ale înțelepciunii Tale mi-ai arătat mie. Stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți; spăla-mă-vei și mai vârtos decât zăpada mă voi albi. Auzului meu vei da bucurie și veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Întoarce fața Ta de la păcatele mele și toate fărădelegile mele șterge-le. Inimă curată zidește întru mine, Dumnezeule și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele. Nu mă lepăda de la fața Ta și Duhul Tău Cel Sfânt nu-l lua de la mine. Dă-mi mie bucuria mântuirii Tale și cu duh stăpânitor mă întărește. Învăța-voi pe cei fără de lege căile Tale și cei necredincioși la Tine se vor întoarce. Izbăvește-mă de vărsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide și gura mea va vesti lauda Ta. Că de ai fi voit jertfă, ți-aș fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi. Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, și să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptății, prinosul și arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viței.

Sursa: bible.com, stiricrestine.ro, doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox, 28 septembrie 2021. Ce mare sărbătoare cu cruce neagră este astăzi

5 profeţii ale părintelui Arsenie Boca despre România. A prezis sfârșitul Ceaușeștilor

Cum să faci colivă tradițională, ca la mânăstire

Horoscop Zilnic Luni 25 Octombrie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Informație BOMBĂ despre PFIZER și MIOCARDITĂ. Adevărul despre cel mai periculos efect

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies