3.000 de litri de motorina, FURATI de la RATB! 20 de persoane, retinute

Aproximativ 3.000 de litri de motorină ar fi fost furaţi din patrimoniul RATB, potrivit unor surse judiciare, Poliţia Capitalei anunţând că 20 de persoane au fost reţinute în acest dosar, după percheziţiile de miercuri.

Distribuie pe:

fara descrierePoliţiştii Capitalei, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut miercuri 25 de percheziţii la mai multe imobile aparţinând Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) şi la locuinţele unor persoane suspectate că au furat combustibil din patrimoniul regiei, în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.

În urma percheziţiilor, au fost aduse la audieri 20 de persoane, toate fiind ulterior reţinute. Suspecţii ar fi sustras carburant din autobuzele parcate, ulterior combustibilul fiind vândut cu ajutorul unor intermediari. Tot în urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile şi alte mijloace de probă, precum şi cantitatea de 450 litri motorină.

Cercetările sunt continuate în acest caz de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire.

RATB a anunţat că a început, miercuri, o anchetă internă la nivelul tuturor autobazelor, pentru a vedea în ce măsură angajaţii regiei sunt implicaţi în furtul de combustibil din patrimoniul instituţiei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate