3 aspecte de luat in calcul în alegerea firmei pentru transport internațional de marfă

Autor: Amalia Florea

In articol:

Dacă îți dorești să stabilești un parteneriat de durată cu un transportator internațional al mărfurilor pe care trebuie să le expediezi, miza unei astfel de legături gravitează în jurul unor aspecte precum: experiența acestuia, resursele avute la dispoziție, oferta prezentată etc 

Un “factor-cupolă”, pe care trebuie să îl în vedere în etapa de selecție a celei mai bune firme pentru transporturi internaționale de mărfuri, are legătură cu disponibilitatea entității respective de a se adapta în timp real la dinamica proiectului. 

Iată doar câteva idei pe care le dezvoltăm în rândurile acestui articol, pentru a înțelege mult mai bine cum alegi o companie ce poate susține efortul tău de a expedia mărfuri peste graniță: 

Alegerea firmei de transport pe baza bugetului alocat

Înainte de a consulta ofertele cu servicii ale celor mai bune firme de transport internațional marfă, este indicat să definești clar un buget pentru acest proiect. Acest lucru, realizat într-o etapă de început a procesului de selecție, îți permite să stabilești mult mai simplu lista cu parteneri logistici potențiali. 

Chiar dacă anumite servicii ale unei companii de transport marfă se pliază excelent pe nevoile tale, oferta prezentată de entitatea respectivă poate fi incompatibilă cu fondurile alocate pentru o astfel de expediție. 

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Identifică în piață oportunități de colaborare ce implică și disponibilitatea partenerului logistic de a negocia, în privința raportului servicii oferite- preț. Iată doar un singur exemplu, în acest sens: în cazul in care optezi pentru un transport de mărfuri în regim de grupaj, compania respectivă trebuie să arate disponibilitate în privința facturării/ metru pătrat ocupat în camion. 

Alegerea firmei de transport în funcție de experiență

Un proiect de transport marfa pe rute internaționale este unic prin complexitatea sa. Acest aspect poate lua prin surprindere un partener logistic loial eforturilor tale, însă complet nepregătit pentru o expediție de o asemenea amploare. 

De aceea, este indicat să alegi firme de transport internațional cu experiență pe expedieri asemănătoare celei pe care o planifici, fără a te concentra exclusiv pe bugetul atractiv prezentat în oferta.

În cazul lipsei de experiență, situațiile neprevăzute pot genera costuri suplimentare pe care nu ți le dorești. 

Îți recomandăm să mizezi pe o firmă de transport internațional ce se poate adapta în timp real oricărui tip de speță: probleme legate de documentația la vamă, probleme legate de reconfigurarea traseului, ca urmare a unor restricții de circulație într-o țară vestică etc 

Firma de transport marfa Romsped Cargo oferă soluții profesioniste pentru orice tip de expediție ai în plan, asociată unei game variate de ramuri economice: construcții, retail, agricultură, automotive, FMC. 

Romsped Cargo pune accent pe eficacitate și flexibilitate, respectând legislația în vigoare și adaptându-se de fiecare dată la cele mai exigente cerințe ale pieței, reușind de peste 25 de ani să ofere servicii la cele mai înalte standarde. 

Alegerea firmei de transport cu cele mai bune resurse

Dacă îți dorești ca obiectivele unui astfel de proiect să fie atinse cu ușurință, orientează-te spre pe o firma de transport internațional de marfă ce poate veni la masa negocierilor cu o suma variată de resurse: parc auto complex, profesioniști dedicați proiectului, timp suficient pentru parcurgerea fiecărei etape. 

Lisa de resurse a unui partener logistic poate compromite succesul expediției, printr-o posibilă expunere a tuturor părților implicate, în cazul unor situații neprevăzute. Însă resursele costă, așadar, vorbim din nou despre buget. 

Iată cum se închide perfect acest cerc al criteriilor, atunci când trebuie să alegi o companie pentru transporturi de marfă internaționale. Ține cont de aceste aspecte și ia cea mai bună decizie pentru nevoile companiei pe care o conduci.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Răsfățați-vă acasă ca la hotel, cu lenjerii de pat de lux

Cum sa iti amenajezi casa astfel incat sa ai locul tău special pentru relaxare

Horoscop Chinezesc 20 octombrie 2021. Luna plină ne determină să luăm atitudine

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Experimentul făcut în direct în România

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies