3 lucruri despre jocurile de noroc pe care nu le știai

Potrivit celor mai multe teorii, jocurile de noroc au fost alături de oameni încă din antichitate, sub diverse forme.

Distribuie pe:

jocuri de noroc

Potrivit celor mai multe teorii, jocurile de noroc au fost alături de oameni încă din antichitate, sub diverse forme, astfel că există o mulțime de informații interesante legate de ele, unele mai cunoscute, altele mai puțin cunoscute. Despre câteva din ultima categorie o să vorbim în rândurile care urmează.

  1. Ruleta a fost inventată din greșeală. În secolul al XVII-lea, matematicianul și filozoful francez Blaise Pascal scria prima pagină din istoria ruletei, în încercarea de a pune la punct o mașinărie „perpetuum mobile” (un dispozitiv care să reușească să rămână în permanență în mișcare, fără a fi alimentat de vreo sursă de energie). Proiectul a eșuat, dacă ținem cont de scopul inițial al lui Pascal, însă se poate spune că, începând cu prima parte a secolului al XVIII-lea, ruleta chiar a avut un parcurs neîntrerupt, fără să sufere mari modificări. În prezent, ruleta rămâne unul din jocurile nelipsite din cazinouri, fie ele terestre sau online. Pe internet, mesele de ruletă au plusat foarte mult la capitolul popularitate în special în ultimii ani, odată cu apariția meselor cu dealeri live, așa cum sunt, de exemplu, cele prezente în Casino Online Casa Pariurilor, operator licențiat ONJN în România pe o perioadă de 10 ani (2016-2027). Cel mai probabil, următorul nivel la care va ajunge ruleta va fi sub semnul Realității Virtuale, însă e greu de spus cât de repede se va întâmpla acest lucru.

2. „Situațiile disperate necesită măsuri disperate”. FedEx nu ar mai fi existat, cel mai probabil, dacă fondatorul companiei nu ar fi jucat ultimii bani ai companiei la blackjack. Fără îndoială, FedEx este una din cele mai renumite companii de curierat și logistică din lume, cu o cifră de afaceri de ordinul a zeci de miliarde de dolari. Puțini știu însă faptul că, în istoria sa de aproape o jumătate de secol, au existat și momente dificile. În anul 1974, la doar 3 ani de la înființarea acestei prime companii de curierat pe calea aerului, Frederick W. Smith, fondatorul companiei, a constatat că se află în pragul falimentului. Toți cei 4 milioane de dolari ai săi plus încă vreo 90 de milioane de la diverși investitori se duseseră (în mare parte din cauza creșterii prețului kerosenului), iar în conturile companiei mai erau doar 5.000 $, bani cu care nu putea să meargă mai departe nici măcar o săptămână. Prin urmare, Frederick Smith a luat cei 5.000 $ și, în disperare de cauză, a mers direct într-un cazino din Las Vegas, acolo unde norocul i-a surâs la mesele de blackjack (joc de noroc la care balanța câștigurilor se înclină destul de des în favoarea jucătorilor de excepție), reușind să câștige 32.000$, sumă cu care compania putea să înceapă o nouă săptămână. Evident, cele câteva zile în plus nu aveau cum să salveze compania de la dezastru, însă au fost suficiente pentru ca minunea să se întâmple. Impresionat de devotamentul lui Smith față de companie, un investitor a decis că merită să vină în sprijinul FedEx cu 11 milioane de dolari, sumă care s-a dovedit a fi suficientă pentru redresarea companiei ce valorează zeci de miliarde de dolari în prezent.

3. Primul aparat de tip slot a fost inventat cu un alt scop. Cunoscute sub diferite denumiri - păcănele, aparate, mașinuțe - aparatele de tip slot au acumulat deja 125 de ani de istorie, perioadă în care au suferit numeroase transformări. Deși au un număr impresionant de fani în lumea întreagă, iar aici ne referim atât la cei care le joacă pe bani reali, cât și la cei ce preferă variantele pe puncte, nu toată lumea știe motivul pentru care Charles Augustus Fey, un mecanic din San Francisco, a pus la punct primul aparat de acest tip, în jurul anului 1895. Botezat „Liberty Bell”, aparatul inventat de Fey a fost proiectat cu scopul de a oferi divertisment clienților ce veneau cu mașinile la reparat, în așa fel încât aceștia să nu se plictisească și să revină ori de câte ori aveau defecțiuni la automobile.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate