3 miliarde de euro amendă de la Comisia Europeană! Liderul a răbufnit când a auzit: "Întreaga mea energie va fi folosită pentru..."

Vicepremierul italian Matteo Salvini, a afirmat, marţi că Italia ar putea fi amendată de către Comisia Europeană din cauza unei datorii şi a deteriorării deficitului structural. Potrivit lui Salvini amenda ar putea fi de trei miliarde de euro.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

„Într-un moment în care şomajul în rândul tinerilor atinge 50% în anumite regiuni (...), unii de la Bruxelles ne cer, în numele unor reguli din trecut, o amendă de trei miliarde de euro", a spus Salvini, citat de Agerpres.

„Întreaga mea energie va fi folosită pentru a schimba aceste reguli vechi", a afirmat liderul politic italian, al cărui partid de extremă-dreapta, Liga, tocmai a câştigat alegerilor europene în Italia. „Vom vedea dacă această mică scrisoare de la Bruxelles în care ei ne sancţionează pentru datoria acumulată în trecut va veni", a mai declarat Salvini.

Până la data de 5 iunie, Comisia Europeană ar putea decide deschiderea unei proceduri de deficit excesiv împotriva Italiei, din cauza datoriei sale ridicate (132,2% din PIB în 2018, peste pragul de 60% fixat de regulile europene) şi a deteriorării deficitului structural. Deschiderea unei astfel de proceduri, care va trebui în cele din urmă validată de miniştrii de finanţe din UE, ar putea duce la sancţiuni financiare de 0,2% din PIB-ul Italiei, ceea ce corespunde cu cele circa trei miliarde de euro evocate de Salvini. În anul 2018, Bruxellesul a recomandat atunci prima dată deschiderea unei proceduri pentru deficit excesiv.

Potrivit ultimelor previziuni economice ale Comisiei Europene, publicate la începutul lunii mai, Italia are o creştere economică mult sub alte ţări şi cu o datorie la un nivel record. În acest context, Bruxellesul urmează să trimită în această săptămână o scrisoarea Romei pentru a-i cere explicaţii asupra bugetului său. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate