3 obiceiuri de dimineata care-ti strica întreaga zi, fara sa-ti dai seama

Atâtea lucruri ne pot strica dimineaţa: un blocaj rutier exact pe drumul nostru către muncă sau să ne dăm, brusc, seama că ne-am uitat umbrela acasă tocmai atunci când începe ploaia. Unele lucruri nu pot fi prevăzute, dar există mici obiceiuri de dimineaţă care ne pot face să pornim cu stângul. Aşa că ajută-te să ai cea mai bună dimineaţă scăpând de aceste lucruri care, fără să ne dăm seama, transformă o zi bună într-una proastă.

Distribuie pe:

fara descriere


1. Îţi bei cafeaua prea devreme

Există cu adevărat un moment nepotrivit pentru a bea cafea? Da. Nivelul de energie e crescut în mod natural atunci când ne trezim, aşa că să bem cafea imediat ne poate provoca un exces de energie care să ne facă să tremurăm, susţine Steven Miller, un doctorand şi neurocercetător la Uniformed Services University of Health Sciences din Maryland. Te vei bucura cu adevărat de tot efectul benefic al cafelei dacă o bei la aproximativ o oră după ce te trezeşti. Atunci începe să scadă nivelul de energie, aşa că efectul cafelei se va face simţit, astfel, până după amiaza.

2. Micul dejun e prea frugal

Câteva fructe de pădure amestecate cu iaurt pot suna ca cea mai sănătoasă alternativă pentru un mic dejun, dar te vor face ca după amiaza să mănânci fără să te mai poţi opri. Nu doar că un iaurt amestecat cu fructe de pădure nu reprezintă o cantitate suficientă pentru un mic dejun sănătos, dar acestei mese îi lipsesc anumiţi nutrienţi care sunt importanţi pentru a simţi saţietate până la ora prânzului, spune expertul nutriţionist Michelle Davenport.

Un mic dejun sănătos şi consistent ar trebui să îndeplinească următoarele condiţii: să conţină aproximativ 15 grame de proteine, 2,5 grame de fibre, carbohidraţi complecşi şi câteva grăsimi sănătoase, spune Davenport. Un mic dejun care să le conţină pe toate nu poate avea mai puţin de 450 de calorii, e imposibil să aibă mai puţine, spune expertul, aşa că e bine să te asiguri că faci cea mai bună alegere în privinţa micului tău dejun.

3. Îţi verifici emailul la prima oră

Acesta e unul dintre cele mai proaste obiceiuri pe care le-ai putea avea şi unul la care trebuie să renunţi cât mai repede. Dacă îţi verifici mailul în secunda în care ai deschis ochii, acest gest simplu te predispune la stres pentru întreaga zi, susţin specialiştii. Ce ar trebui să faci? Cel mai bine, în loc să te preocupi de muncă imediat cum te trezeşti, ai putea face câteva exerciţii fizice, ai putea să bei un ceai sau ai putea să vorbeşti cu colega de apartament sau cu iubitul tău. Asta te va ajuta să îţi creşti productivitatea şi creativitatea, care te vor ajuta, la muncă, mult mai mult decât ar face-o faptul că citeşti imediat cum te trezeşti emailurile de la şeful tău.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate