kanald.ro

Diverse
3 rețete de prăjituri pentru Revelion 2023. Sunt perfecte pentru masa festivă de Anul Nou
Dacă nu ai idei de ce deserturi ai putea să faci anul acesta, iată 3 rețete de prăjituri perfecte pentru masa de Revelion 2023!
Gospodinele au început deja să pregătească preparatele pentru masa festivă de Anul Nou. Dacă nu ai idei de ce deserturi ai putea să faci anul acesta, iată 3 rețete de prăjituri perfecte pentru masa de Revelion 2023!
Rețete de prăjituri Revelion 2023. Prăjitură cu cocos fără coacere
Ingrediente
- 1.5 cană ovăz
- 1.5 cană nucă de cocos răzuită
- 1 cană curmale (sau stafide)
- 3 linguri cacao
- 3 linguri apă
- 1 banană
- 3.5 căni nucă de cocos răzuită
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri apă
- 3 linguri miere
- Pentru topingul de ciocolată:
- 40 g ciocolată neagră
- 1 linguriță ulei de cocos
Mod de preparare
Scurge curmalele (sau stafidele) și amestecă-le împreună cu restul ingredientelor pentru aluat în robotul de bucătărie. Când toate ingredientele s-au amestecat bine, așează aluatul rezultat într-o tavă pentru prăjituri tapetată cu hârtie de copt ( cu dimensiunile de aproximativ 20×20 cm). Feliază banana și așează feliile peste aluat. Spală robotul de bucătărie, apoi amestecă toate ingredientele pentru umplutura de cocos.
În cazul în care umplutura nu se îngroașă în decurs de câteva minute, mai adaugă apă sau lapte. Întinde umplutura de cocos rezultată peste baza prăjiturii pe care ai pregătit-o deja. La final, topește ciocolata neagră cu uleiul de cocos într-o baie de aburi (sau la microunde). Amestecă bine ciocolata topită și toarn-o peste prăjitură în strat uniform (nu o întinde). Dă prăjitura la frigider timp de cel puțin 3 ore, apoi tai-o în 16 bucăți.
Rețete de prăjituri Revelion 2023. Prăjitură cu miere
Ingrediente
- 2 căni jumătate de ovăz
- 1/2 cană nuci
- 2-3 linguri miere
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- Umplutura:
- 400 g brânză de vaci moale
- 3 linguri miere
- 30 g nuci
Mod de preparare
Dă ovăzul și nucile prin blender sau prin râșniță până când obții o făină fină. Amestecă restul ingredientelor pentru aluat cu făina rezultată. Tapetează tava (cu dimensiunile de aproximativ 25 x 25 cm) cu hârtie pentru copt și toarnă în tavă o treime din aluat.
Citește și: Petreceri în aer liber Revelion 2023. Vezi care sunt orașele care organizează concerte de Anul Nou
Coace aluatul timp de 10 minute la 180 de grade. Repetă procesul cu restul de două treimi din aluat.
Lasă aluatul să se răcească, apoi taie fiecare pătrat în jumătate pentru a obține o prăjitură mai înaltă. Lasă deoparte puțin aluat copt pentru streuselul (firimiturile de aluat) de deasupra.
Pregătește crema amestecând brânza de vaci cu mierea (sau stevia). Întinde crema de brânză peste fiecare parte de aluat, apoi așează straturile unul peste altul. Întinde crema și pe ultimul strat de aluat, apoi presară nucile tăiate mărunt și firimiturile de aluat. Dă prăjitura la frigider timp de cel puțin 3 ore.
3 rețete de prăjituri pentru Revelion 2023. Sunt perfecte pentru masa festivă de Anul Nou
Rețete de prăjituri Revelion 2023. Prăjitura Albă ca Zăpada
Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 8 linguri de făină
- 8-10 linguri de zahăr
- 200 gr unt
- un praf de sare
- coaja și sucul de la o lămâie
- zahăr pudră sau nucă de cocos, pentru decor
Mod de preparare
Pune conținutul celor două ouă într-un bol şi amestecă-le cu un praf de sare și zahărul. Apoi adaugă uleiul, laptele şi amestecă bine totul până la omogenizare. Stinge amoniul în sucul de lămâie, adaugă-l în compoziție și încorporează, treptat, făina cernută. vei obține un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios.
Împachetează aluatul într-o folie alimentară şi lasă-l la odihnit 30 de minute. După scurgerea celor 30 de minute, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Împarte aluatul în trei părți egale. Presară făină pe masa de lucru și întinde câte o parte de aluat, cu ajutorul sucitorului pentru aluaturi. Întinde-l într-o foaie de dimensiunea tăvii de copt. Folosește o tavă de aproximativ 23/36 cm. Rulează foaia pe sucitor și transfer-o pe dosul tăvii pe care o ungi cu puțin ulei și presari făină. Coace foile de aluat pe dosul tăvii pentru 3-4 minute, fiecare, la 180 de grade Celsius.
Crema pentru albă ca zăpada
Amestecă într-un vas cu pereţii dubli, făina, zahărul sarea şi coaja de lămâie răzuită fin. Apoi, adaugă treptat laptele și amestecă intens până la omogenizarea compoziției.
Pune vasul la foc mediu şi fierbe crema, amestecând în ea continuu, până începe să facă bule de aer la suprafață și devine consistentă ca o budincă. Acoperă crema, direct la contact cu folie de prospețime și las-o la loc răcoros.
Citește și: Rețetă tort diplomat pentru masa festivă de Revelion 2023
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
Citeste si: A murit Artan, fondatorul trupei Timpuri Noi și solist al formatiei Partizan - radioimpuls.ro
Scoate untul din frigider şi lasă-l la temperatura camerei. Când crema este complet rece, mixează untul cu ajutorul mixerului, pentru a deveni cremos și adaugă treptat din cremă. Adaugă și sucul de lămâie și omogenizează bine crema.
Împarte crema în două părți și întinde-o între foile de aluat, pe care le așezi în tava de copt.
Acoperă prăjitura Albă ca Zăpada cu hârtie de copt și așază peste ea un tocător de lemn. Dă tava la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe cealaltă. În acest timp foile de aluat se vor frăgezi de la contactul cu crema, iar prăjitura se va putea porționa frumos. Decorează prăjitura cu zahăr pudră sau cu nucă de cocos, porționeaz-o și așaz-o pe platou.
De asemenea, Jamila Cuisine explică rețeta pas cu pas pentru a prepara cea mai delicioasă prăjitură albă ca zăpada.
3 rețete de prăjituri pentru Revelion 2023. Sunt perfecte pentru masa festivă de Anul Nou