30 de ani fara “Nea Marin”! Vezi mesajul emotionant al fiicei lui

Au trecut 30 de ani de cand marele nostru actor Amza Pellea a trecut in nefiinta.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereAmza Pellea, in rolul lui Nea Marin “In data de 12 Decembrie 2013 se implinesc 30 de ani de cand Amza Pellea s-a mutat la Domnul. El traieste si astazi in sufletele celor ce inca il pomenesc, admira sau iubesc. In numele lui va multumesc cu smerenie pentru prinosul de dragoste. Bunul Dumnezeu sa- l odihneasca”, este emotionantul mesaj postat de fiica sa, actrita Oana Pellea.

Cel care a reusit magistral sa dea viata unor personaje atat de diferite, de la Mihai Viteazu la Nea Marin, la Decebal, la multi, multi altii, a lasat in urma zeci de filme si zeci de piese de teatru, replici memorabile.fara descriereActrita Oana Pellea este fiica lui Amza Pellea

''Tata... Amza... Ipu... Mihai... Manlache... Marin... Decebal... Costaiche... Prea multe nume... Nici nu poti sa le tii minte... Vreo 50 pe pelicula... Vreo 80 pe scena... Unde e? Unde esti? Raspunde într-un buchet de busuioc, intr-o zi de toamna la Bailesti: aici, fata mea! E aici. Cu mine, langa mine, in mine. Imi curge in sange o legenda. Ce am facut a merita asa ceva? Nimic! O fi o intamplare intamplatoare. (...)  A plecat din aceasta lume foarte mirat ca il iubea lumea. Se uita dupa perdea la cozile din fata casei. Cozi de necunoscuti, care asteptau sa intre sa-i spuna: Sanatate! Era mirat si ne-a intrebat cu voce tare: 'De ce m-or iubi oamenii astia? N-am facut nimic pentru ei'. Asa era Amza. Un munte de frumos si de modestie. Un ocean de bun-simt'', spunea fiica artistului, actrita Oana Pellea intr-un interviu pentru Agerpres.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate