4 ani de Colectiv= 65 de morti, ZERO vinovați! Nu v-am uitat!

La 4 ani de la Colectiv, sunt puține de spus, în ciuda durerii fără de sfârșit care roade retina, timpanul și restul ruinelor sufletești.

Distribuie pe:

Autor:

65 dintre ai noștri au intrat într-o seară asumată oameni întregi și au plecat îngeri fără voie spre o lume pură născută atunci, din foc, lacrimă și fum, ca taxă de inocență achitată la ghișeul păcatelor noastre pământești. La Colectiv s-a murit acum 4 ani nu pentru că era lume multă la un concert, ci pentru că era inevitabil ca o societate construită greșit să se prăbușească cu zgomot, în interior, la un moment dat, luând cu ea doar specia celor fără apărare, casta nevinovaților adică. În locul celor 65, puteau fi alți Alecși, alte Marii, alte Ane, alți Andrei, nu numele contează acum, căci eternitatea e comună și loc în strană e pentru toți acolo. Pe 30 octombrie 2015, într-un colț de București s-a murit așa cum se iubește, orbește și fără discernământ, pentru că noi, norocoșii cu respirația la zi, nu mai știm să trăim într-o țară în care poți supraviețui doar cu masca pe față, fără televizor și fără ferestre.

4 ani de la tragedia Colectiv! Nu avem voie să uităm!

Mihai, Vlad, Cătălina, Laurențiu, Adrian, Marius, Monica, Claudiu, Maria, Ștefan, Alexandru, Anda, Petre, Mihaela, Maria, Valentina, Carmen, Matei, Radu, Nelu, Diana, Nicoleta, Ioan, Alexandru, Constantin, Valentin, Simona, Liliana, Mimi, Alexandra, Costel, Andreea, Ionuț, Daniel, Ionuț, Tullia, Florin, Adrian, Alex, Andra, Serian, Ayberk, Alexandra, Matei, Bogdan, Teodora, Liviu, Tudor, Elena, Vlăduț, Alexandru, Mădălina, Alex, Claudiu, Loredana, Ioana, Ana, Andreea, Alexandru, Ioana, Alexandru, Roxana, Cristian, Radu și Răzvan.

Puteai fi tu în locul lor, la Colectivul tău care, stai liniștit, așteaptă cuminte după colț, să te niveleze întâmplător pe trecerea de pietoni, cu toți ai tăi de față. Acum 4 ani, adică ieri, au fost ei. Mâine nu e posibil să fii tu, e sigur că tu vei fi. Pentru că acum 4 ani, pe 30 octombrie 2015, cei mai buni 65 dintre noi au fost în locul tău. Iar în locul lor, deși tăcerea arde în amurg și-n rugă, nu mai e nimeni.

”Fiți fericiți, cu glasu-i stins a spus, atât de fericiți cât viața toată, un chin s-aveți: de-a nu muri deodată”. Mihai Eminescu


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate