
In articol:
- Ingrediente de origine naturală sau organică
- Alergenii și ingredientele cu risc de efecte secundare
- Produse dermatocosmetice și mass market
- pH-ul pielii
- Cum alegi cele mai bune produse de îngrijire a pielii tale
Ingrediente de origine naturală sau organică
Ingredientele de origine naturală, cum sunt cele din produse Benton, sunt de preferat din mai multe motive, printre care acelea că vor contribui la o stare de sănătate mai bună, au un nivel mai înalt al calității și, nu în ultimul rând, sunt prietenoase cu mediul.
Ingredientele de origine biologică sunt excelente pentru că sunt obținute fără a folosi pesticide și poluanți. Atunci când alegi un produs pentru îngrijirea pielii, este recomandat să citești cu atenție eticheta, pentru a te asigura că este potrivit pentru tine.Alergenii și ingredientele cu risc de efecte secundare
Este recomandată evitarea produselor de îngrijire cu ingrediente prea agresive, iritante sau care conțin compuși alergeni.
Produse dermatocosmetice și mass market
Termenul de “dermatocosmetice” a fost creat de farmacistul Pierre Fabre și definește produse care îndeplinesc așteptări specifice de îngrijire a pielii, îmbinând siguranța și eficacitatea și făcând obiectul unor recomandări ale profesioniștilor din domeniul sănătății, fie ei dermatologi, pediatri, esteticieni sau farmaciști. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de produsele mass market, produsele dermatocosmetice sunt destinate persoanelor care suferă de diverse afecțiuni ale pielii, ce necesită îngrijire, dar și îmbunătățire din punct de vedere estetic. În mod tradițional, distribuția acestor produse se face în rețele din domeniul sănătății, ca farmacii sau unități de tip plafar.
pH-ul pielii
pH-ul indică nivelul de aciditate fiziologic, adică natural, al epidermei și este de aproximativ 5,5. Aciditatea pielii ajută la păstrarea florei cutanate și a peliculei hidrolipidice, care o protejează de bacteriile dăunătoare și de agresiunile externe, de exemplu, poluare sau abraziune. În general, sunt recomandate produsele de îngrijire a pielii care au un pH similar, pentru a nu produce dezechilibre sau a provoca o sensibilizare ori diverse reacții alergice.
Cum alegi cele mai bune produse de îngrijire a pielii tale
Pentru a face acest lucru trebuie să iei în considerare câteva aspecte simple:
● care sunt nevoile tale- este un produs de care ai nevoie zilnic, săptămânal, lunar, pe termen lung, sau unul care îți este necesar temporar.
● ce așteptări ai- principalul rol al acestor produse este îngrijirea pielii astfel încât să fie sănătoasă și să arate bine. Însă există produse diverse, de la cele pentru curățare la cele pentru hidratare, de la cele care protejează la cele antirid sau pentru estomparea unor imperfecțiuni.
● ce produse incluzi în rutina zilnică- poate nu folosești un ser sau poate ai nevoie de o loțiune tonică ori o cremă specială pentru zona ochilor.
● ce tip de piele ai- este foarte important să folosești produse care sunt adaptate pielii tale, care poate să fie normală, grasă, uscată sau mixtă. De asemenea, pielea poate avea anumite tendințe, de exemplu, de a dezvolta acnee sau de deshidratare ori se poate înroși rapid.
● care este textura produsului- în general, cu cât textura este mai cremoasă, cu atât va închide porii mai mult și va fi potențial comedogenică. Deci, dacă pielea ta produce mai puțin sebum, poți folosi o cremă mai grasă, dar, dacă tenul este mixt sau gras, produsul trebuie să aibă o textură cât mai ușoară.
Alegerea celor mai bune produse de îngrijire a pielii nu ar trebui să fie un lucru complicat, dacă știi ce factori să iei în considerare, iar sfaturile de mai sus te vor ajuta cu siguranță în acest sens.
Sursa foto: Freepik