5 aranjamente elegante pentru masa de Craciun

O gazda perfecta nu lasa nimic la voia intamplarii. De sarbatori, impresioneaza-ti invitatii nu doar prin bucatele alese, ci si prin modul in care ai asezat masa, inspirandu-te din ideile de mai jos ca sa creezi acasa aranjamente florale delicate cu parfum de Craciun.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

1. Aranjament cu lumanari

Lumanarile sub forma de brad iti transforma casa intr-un taram magic. Nu trebuie sa topesti ceara pentru a realiza acest aranjament; lumanarile despre care vorbim sunt facute din folii de ceara, disponibile online, dar si in magazinele pentru artizani, de unde poti achizitiona si fitil.

Ai nevoie de: o folie fina de ceara, de culoare alba; fitile; forme de taiat prajituri in forma de brad; cutit; rigla; uscator de par.

Cum se realizeaza

Asaza folia de ceara pe o foaie pentru copt si incalzeste-o putin cu uscatorul de par. Pentru a face o lumanare, decupeaza 4-6 bucati de ceara cu ajutorul formelor de prajituri (vei suprapune cate 2-3, apoi vine fitilul la mijloc si alte 2-3 fasii de ceara deasupra). Acesta va fi coronamentul bradului din ceara.
Folosindu-te de rigla si de cutit, vei confectiona trunchiul bradului in felul urmator: taie o folie de ceara la inaltimea si latimea dorita. Vei obtine un dreptunghi pe care il vei rula peste fitil ca sa faci baza lumanarii (trunchiul). Taie fitilele cu un centimetru sau doi mai lungi decat inaltimea totala a lumanarii (trunchi plus coronament). Pune fitilul la marginea dreptunghiului de ceara, impatureste marginea cerii peste fitil, apoi ruleaza strans pana ce lumanarea capata grosimea dorita de tine. Taie ceara in exces cu cutitul si finiseaza marginea cu ajutorul degetelor.
Tot cu ajutorul cutitului, taie ceara din varful lumanarii ca sa faci un sant de de 1,5 cm, manevrand cu grija in jurul fitilului, pentru a nu-l reteza.

Vezi si alte aranjamente:


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate