5 aspecte importante despre RCA pe care multi soferi nu le stiu

Distribuie pe:

Toti posesorii de autoturisme cauta cel putin o data pe an asigurare RCA ieftin, insa sunt putini care stiu exact la ce foloseste aceasta asigurare. Toti cunosc doar faptul ca RCA-ul despagubeste persoana prejudiciata in urma unui accident si cam atat. Specialistii de la romasig.ro ofera cateva informatii inedite cu privire la RCA, pe care cel mai multi posesori de autoturisme nu le stiu, deoarece niciodata nu au citit continutul in intregime polita.

Conducatorul auto nu este obligat sa aiba in masina asigurarea RCA

Asigurarea este obligatorie si persoanele care nu o au primesc amenzi mari. Acest aspect nu implica faptul ca polita trebuie sa fie mereu in masina. In timpul verificarilor, politia are posibilitatea de a verifica online daca autovehiculul oprit are sau nu asigurare.

Cel mai bun pret se determina cu ajutorul unui calculator RCA

Citeste si: Cea mai mare rușine pentru Alex Bodi. A recunoscut că se îmbracă de la prieteni - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

Utilizand un calculator RCA, posesorii de masini au ocazia de a gasi rapid si eficient cel mai mic pret pentru aceasta polita. Tot ce trebuie sa faca este sa completeze datele in formular si vor primi mai multe oferte orientative de la mai multi asiguratori, astfel incat sa poata alege eficient oferta dorita. Optand pentru un calculator RCA, pretul platit pentru asigurare nu va mai fi o surpriza, iar compania asiguratoare poate fi aleasa pe baza acestui detaliu.

In perioada in care masina este in reparatii, se poate inchiria un autoturism de schimb pentru care plateste asiguratorul

Persoana care a suferit daune in timpul accidentelor, pot apela la o firma rent a car in perioada in care masina este in reparatie, sau in perioada in care firma asiguratoare cerceteaza accidentul. Asiguratorii au obligatia sa deconteze si pretul pentru aceasta perioada in care este inchiriata o masina.

Daunele se constata in maxim 3 zile

Companiile de asigurari au obligatia de a constata toate avariile in cel mult 3 zile, incepand cu data in care a fost anuntata de pagubit sau pentru o data pe care partile o convin impreuna. Fiecare persoana poate beneficia de dreptul acesta. Daca firma RCA nu constata daunele in maxim 3 zile din momentul unei notificari, masina poate fi reparata inainte sa aiba loc constatarea. Cu toate acestea, este recomandat ca daunele sa fie inspectate si inventariate de expertii tehnici. Toate aceste informatii sunt utilizate pentru a face un dosar de dauna.

Clasamentul bonus malus ar putea fi pastrat la schimbarea autovehiculului

Acest clasament a fost introdus pentru a responsabiliza conducatorii auto si are ca scop principal, acela de a recompensa soferii care conduc prudent. Acestia vor plati din ce in ce mai putin asigurarea. La polul opus, soferii care genereaza accidente sunt sanctionati prin polite RCA mai mari.

Pe baza adeverintelor obtinute de la asiguratorul vechiului autoturism, proprietarul politei RCA poate sa ceara pastrarea clasamentului si mutarea acestuia pe noua masina, astfel incat sa obtina in continuare beneficiile.

Acestea sunt principalele 5 aspecte pe care cei mai multi conducatori auto nu le stiu, dar care pot fi foarte utile pentru situatii in care este necesara utilizarea politei RCA.

Abonează-te pe

Citește și:

Oana Zăvoranu o aseamănă pe Anda Adam cu Nicolae Guță

Intră în vigoare de la 1 decembrie! Vestea momentului pentru toată România. Este valabil chiar de astăzi

Cea mai delicioasă tocăniță de pui! Rețeta perfectă. Cum o prepari ca la carte

WOWbiz citești, smartphone primești!

Rugăciune de Sf Andrei 2020. Ce să rostești pentru a avea un an bogat! Superstiția legată de viitor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies